Palafrugell entrega la Medalla d’Honor de la Vila a tota la gent que ha lluitat contra la Covid-19

Palafrugell.- Aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal de Palafrugell l’acte d’entrega simbòlica de la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que al llarg del darrer any ha estat en primera línia en la lluita contra la Covid-19.

Degut a les restriccions per la pandèmia, s’ha organitzat un acte privat amb aforament limitat, al que només han assistit els representants de les entitats homenatjades i les autoritats del municipi. La resta de gent l’ha pogut seguir en directe a través del web www.palafrugell.cat.
Davant les necessitats sanitàries, socials i econòmiques que han sorgit arran d’aquesta crisi en la que diferents col·lectius hi ha fet front, l’Ajuntament va concloure que calia reconèixer la seva tasca amb el que es considera la màxima distinció protocol·lària del municipi. Per aquest motiu va decidir, el passat estiu, atorgar simbòlicament la Medalla d’Honor de la Vila, a tota la gent que ha estat i està en primera línia en la lluita contra la Covid-19. L’acte d’entrega s’ha hagut d’ajornar en diverses ocasions degut a l’empitjorament de la pandèmia.
Les entitats, associacions i persones que han rebut a títol simbòlic la màxima distinció protocol·lària del municipi com a reconeixement a la seva tasca i trajectòria en la lluita contra la Covid-19 són: Protecció Civil, Càritas, Creu Roja, el personal del Centre d’Atenció Primària, el personal de l’Asil, tot el personal del Patronat Palafrugell Gent Gran, tots els voluntaris/es que hi han participat d’alguna manera desinteressada, l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament i la Policia Local.

Record a les víctimes
L’acte ha servit també per fer un homenatge en record a totes les víctimes. En aquest sentit, s’ha destapat una placa instal·lada entre la plaça de Can Mario i l’Ermengarda en record de totes les víctimes de la Covid-19 al municipi.
El Consistori ja va fer un primer homenatge de record a les víctimes, els passats 26, 27 i 28 de març, quan va il·luminar la Torre de l’Aigua de Can Mario. Ara aquesta placa, quedarà instal·lada de forma permanent en aquest punt cèntric de la vila.

Medalles d’Honor
Actualment, només tenen la Medalla d’Honor de Palafrugell tres persones, el compositor i músic Josep Bastons i els esportistes Antonio Miguel i Albert Rocas, aquests dos últims per ser els únics palafrugellencs de la història que han participat en uns Jocs Olímpics.
També tenen la Medalla dues entitats, concretament l’escola Vedruna i el FC Palafrugell, que van rebre aquesta distinció l’any 2009. L’escola perquè celebrava el seu 150è aniversari i el club de futbol degut a que es va fundar l’any 1909.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, benestar social, CAP, Càritas, coronavirus, Creu Roja, lluita, medalla d'honor, palafugell, personal sanitari, policia local, proteccio civil, reconeixement, residència Gent Gran, Salut, serveis, societat, voluntaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Es programa el taller “Aprenent a gestionar les nostres emocions”
Notícia següent
S’inicia l’arranjament de la part inicial del passeig del Mar de Palamós per eliminar barreres arquitectòniques

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes