Palafrugell prohibirà l’accés de pas dels VMP (patinets elèctrics) i bicicletes al centre de la vila

Palafrugell.- L’Ajuntament de Palafrugell prohibirà, des d’aquesta setmana, l’accés de pas dels Vehicles de Mobilitat Personal, (patinets elèctrics) i les bicicletes, al centre de la vila.

D’aquesta manera, la circulació d’aquests mitjans de transport queda restringida dins la zona comercial, la qual es destina a la millora de l’espai on els vianants en tenen la màxima prioritat. Aquesta actuació arriba després de les múltiples denúncies veïnals degut a la dificultat de convivència entre aquest tipus de vehicle i el pas de les persones, sobretot perquè es tracta d’uns carrers on hi ha plataforma única per fer-los més amables al trànsit de la gent.
Per tant, a partir d’ara, en aquests espais concrets del municipi, qui utilitzi els Vehicles de Mobilitat Personal o les bicicletes, hauran de baixar i anar a peu per adaptar-se a aquesta nova limitació que s’aplica ara.
En aquest sentit, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, vol recordar als usuaris de patinets elèctrics que evitin al màxim espais compartits i que “caldria que estiguessin assegurats i en condicions de ser responsables civils de les possibles lesions i danys que puguin provocar”. El mateix alcalde espera que la mesura sigui eficaç i es compleixi al llarg d’aquest darrers dies de l’any, on la zona comercial s’omple de gent que passeja i accedeix al comerç local. Finalment, també convida a tots els usuaris de patinets elèctrics a ser el màxim de cívics i fer un ús responsable d’aquest tipus de vehicles.
Arran de la proliferació dels anomenats Vehicles de Mobilitat Personal, l’Ajuntament de Palafrugell ha actuat amb l’objectiu d’evitar el màxim nombre d’accidents i de problemàtiques entre aquest tipus de transport personal i les persones que circulen caminant i, al mateix temps, compaginar la circulació de patinets elèctrics pel centre de la vila sense molestar ni crear problemàtiques de trànsit i circulació.
Cal destacar que aquesta mateixa setmana, també s’ha instal·lat una sèrie de cartells indicatius i informatius que mostren que el centre comercial de la vila, és a dir, els carrers més propers a plaça Nova, tenen limitat el pas de Vehicles de Mobilitat Personal (patinets elèctrics) i bicicletes.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, centre, circulació, mobilitat, Palafrugell, patinets, prohibició, senyalització, serveis, societat, vianants
Notícia anterior
La Policia Local de Palamós realitza una campanya informativa per potenciar la seguretat al comerç del municipi durant les festes de Nadal
Notícia següent
El Pla d’Accions i Objectius de 2024 del sector de la demarcació de Girona actuarà per captar més turisme de qualitat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes