Palafrugell treballa en el Pla de Diversitat i Convivència i en tres àmbits més d’actuació per tal de millorar les polítiques a l’entorn dels joves

Palafrugell.- Palafrugell treballa en tres àmbits d’actuació per a la millora de les polítiques a l’entorn dels joves al municipi. Fruit de l’actual societat canviant, s’ha treballat en tres eixos fonamentals que reforcin l’imprescindible acompanyament en el creixement personal, cultural, social, de salut i educatiu de la gent jove.

El primer àmbit d’actuació té a veure amb un reforç de mesures que permetin a tots els joves desenvolupar un projecte de vida saludable en tots els àmbits de la seva vida dins l’entorn del municipi.
Com a mesures concretes que tenen a veure amb aquest reforç, s’ha començat a treballar en la redacció del Pla de Diversitat i Convivència, amb mesures que volen donar una resposta a la complexitat social que afecta la gent jove. Paral·lelament, està en marxa la creació de mesures de millora de l’espai públic, per fer-lo més atractiu i adient a la socialització dels joves. Cal recordar que els joves utilitzen l’espai públic per a socialitzar-se; en aquest sentit, l’objectiu principal d’aquesta acció és que comptin amb un espai d’ús educatiu, respectuós i adequat qualitativament.
El segon àmbit a desenvolupar serà la implementació d’una oferta d’alternatives d’oci socioeducatives i d’acompanyament per als joves.
I finalment, el tercer àmbit d’actuació té a veure amb la seguretat. Així doncs, es planteja un reforç de la seguretat ciutadana per a tots aquells que infringeixen la llei, així com una major presència policial a les zones del centre o als espais que poden generar conflictivitat entre els veïns i veïnes de la zona. Cal crear espais de seguretat en els quals els joves puguin desenvolupar-se socialment de forma lliure i estable.
Tot i aquestes accions que es portaran a terme des del consistori, sempre es poden produir situacions emergents i puntuals, que generen malestar a la ciutadania i que ens ensenyen que encara queda feina per fer, tant ara com pensant en el futur.
L’Ajuntament de Palafrugell fa temps que treballa les polítiques al voltant dels joves amb diferents accions desenvolupades des les diferents àrees municipals. Sobretot es treballa en els àmbits concrets de la recerca de feina, així com elements educatius, socials i de lleure. Alguns exemples són la tasca que fan els educadors de carrer, l’Espai Jove, els serveis d’educació, els serveis socials, els centres educatius, els serveis d’esports i cultura, els laborals o les múltiples activitats que ofereix Can Genís.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, cerca de feina, convivència, cultura, diversitat, educacio, educadors de carrer, esport, joventut, joves, lleure, Palafrugell, pla, Salut, seguretat, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Bisbal d’Empordà vol reduir les ràtios i reorganitzar la plantilla de la residència de gent gran per fer-la viable
Notícia següent
El Museu de la Pesca i la Universitat Politècnica de Catalunya instal·len un mareògraf per estudiar les conseqüències del canvi climàtic sobre l’augment del nivell del mar

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes