Palamós destina més de 200.000 € en la realització de projectes de formació per l’ocupació i inserció sociolaboral al municipi

Palamós.- L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós impulsa durant l’any actuacions per al foment de l’ocupació i la inserció sociolaboral, amb l’objectiu de promoure l’ocupació al municipi i fomentar la igualtat d’oportunitats i la no discriminació en el treball de les persones amb especials dificultats.

Aquestes propostes compten amb el suport econòmic del Departament d’Empresa i Ocupació la Generalitat, des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i mitjançant el programa Treball als Barris, i en una part compten amb el cofinançament del Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social. La quantitat global aportada per a la realització d’aquestes accions formatives i ocupacionals al municipi, és de 202.163,50 €.
L’Ajuntament de Palamós dedica bona part d’aquesta subvenció (147.163,50 €) a la realització d’un dispositiu d’inserció sociolaboral que atén persones del municipi majors de 16 anys.

Activitat formativa gratuïta
Concretament amb la programació i realització d’una àmplia oferta de formació professional, totalment gratuïta per als participants, que tindrà lloc durant aquest any 2022 i que compta tant amb activitat presencial com amb pràctiques en empreses.
Es tracta concretament del curs d’operari del sector Nàutic, i el d’ajudant de peixateria, que s’inicien aquest mes de febrer i per als quals ja s’han obert les inscripcions a l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós (c/ Santa Marta, 6. Tels: 972 600 380, whatsapp 670 227 539).
Posteriorment, el mes d’abril, s’iniciaran dos cursos de formació professional més, concretament el d’ajudant de cuina, i el dedicat a la formació de personal de neteja en l’àmbit sociosanitari.
La quantia total subvencionada per a fomentar accions formatives i ocupacionals al municipi permet també el finançament del Servei d’Orientació Professional per a persones a l’atur, i amb especial atenció a persones en situació de vulnerabilitat.
També s’inclou formació en noves tecnologies i comunicació (TIC), amb un espai de recerca de feina i també de suport per empreses i autònoms i emprenedors. Aquest servei ofereix tallers especialitzats en l’ús de les noves tecnologies, i l’espai de recerca de feina compta amb l’assessorament d’un professional.

Programa de Garantia Juvenil
Mitjançant els ajuts que atorga el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del programa de Garantia Juvenil de la Generalitat (55.000 €), l’Ajuntament de Palamós també impulsa la contractació de cinc joves en practiques per a la realització de tasques vinculades als serveis municipals.
Aquesta acció està cofinançada per la Iniciativa d’ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu, amb la coordinació de l’Àrea municipal de Promoció Econòmica, i ha permès la contractació de cinc joves menors de 29 anys per un període de sis mesos, del 30 de setembre de 2021 i fins al proper 29 de març de 2022.
Els cinc llocs de feina que s’han ocupat per aquests joves tenen un perfil tècnic pensat per a persones amb formació professional o universitaris, i estan vinculats a diversos serveis municipals, concretament els d’Atenció Ciutadana, Urbanisme, Participació, Medi Ambient, Ciutat Educadora-Gent Gran.

Tags: ajuntament de Palamós, atur, contractació, cursos, formació, garantia juvenil, inserció laboral, joves, ocupació, palamós, promoció econòmica, serveis, societat, treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Finalitzen les obres de millora del clavegueram del carrer Joan Maragall de Torroella de Montgrí
Notícia següent
El 77,7% de la població té la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes