Palamós dona suport a les persones afectades de Fibromiàlgia en el dia mundial d’aquesta malaltia

Palamós.- Palamós s’ha sumat un any més al Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (SQM i EHS), on molts municipis d’arreu il·luminen de color blau edificis representatius, a fi de donar visibilitat a aquestes malalties, en una tasca de conscienciació i sensibilització social, i fent costat a les persones afectades.

Aquesta acció va tenir lloc divendres passat, 12 de maig, data en la qual cada any es commemora a escala internacional la jornada dedicada a la fibromiàlgia.
Per aquest motiu la façana de l’Ajuntament es va il·luminar de color blau, com a gest de solidaritat amb les persones afectades de fibromiàlgia, síndrome de fatiga crònica i altres síndromes de sensibilització central (sensibilitat química múltiple i electrohipersensibilitat).

L’Associació a Palamós d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia
L’acte d’encesa d’aquesta il·luminació va comptar amb la presència de les representants a Palamós de l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central. Aquesta entitat programa durant l’any diverses activitats de suport a les persones del municipi que pateixen aquesta malaltia, amb la realització de propostes com les dels tallers de suport psicològic, de memòria, de musicoteràpia o de gimnàstica passiva.

La Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica
Actualment, tant la fibromiàlgia com la síndrome de fatiga crònica, s’inclouen dins les Síndromes de Sensibilització Central, concepte relativament recent que engloba altres processos com la sensibilitat química múltiple i l’electrohipersensibilitat, i també la síndrome de cames inquietes, la síndrome de colon irritable, etc., moltes d’elles relacionades entre si però amb la seva codificació i les seves característiques pròpies.
Aquestes són malalties que afecten diferents sistemes del cos i provoquen, entre altres símptomes, una sensibilitat accentuada davant factors ambientals. Es tracta de malalties d’evolució irregular, fet que pot provocar que a vegades la persona pugui mantenir el dia a dia amb normalitat i que en altres ocasions el dolor, el cansament o la hipersensibilitat es torni incapacitat i impedeixi fer vida normal.
Els símptomes no són visibles, però l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador. Veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió en l’entorn familiar, social, escolar, laboral i sanitari. En els casos més extrems, les persones afectades es veuen obligades a quedar-se a casa. Es tracta de malalties emergents que afecten cada vegada més població, i també més jove.
Millorant-ne la prevenció o evitant la utilització d’agents tòxics i contaminants i l’exposició a camps electromagnètics nocius, beneficiarem la salut de les persones afectades i de tota la ciutadania.

Tags: conscienciació, dia mundial, fatiga crònica, fibromiàlgia, palamós, Salut, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Llofriu celebra l’homenatge a la seva gent gran i lliura “L’Homenot” 2023
Notícia següent
Taller per elaborar xampanyet de saüc a Pals amb la xef Iolanda Bustos

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes