Palamós manté activa la campanya de cooperació i ajuda a la població d’Ucraïna

Palamós.- Palamós continua impulsant la campanya de cooperació i ajuda a la població d’Ucraïna, amb diverses propostes.

L’Ajuntament i les entitats integrants de la Taula Palamós Solidari, mantenen obertes les donacions econòmiques ciutadanes que es canalitzen a través del número de compte: ES48 2100 0028 7802 0067 1583. La recaptació íntegra dels diners aconseguits permetrà canalitzar un ajut ràpid i directe, agilitzant amb aquesta via les necessitats més immediates.
Per una altra banda, segueix obert el punt de recollida de medicaments i material de primers auxilis, que se centralitza als locals ubicats al primer pis de l’equipament municipal del carrer Orient 28, on es troben situats els estudis de Ràdio Palamós i les dependències del Jutjat de Pau. També s’ha fet campanya de recollida al Mercat Municipal coincidint amb els dimarts i els dissabtes.
Durant aquests darrers dies s’han recollit moltes aportacions d’aquest material sanitari, que també ha comptat amb la col·laboració de l’Hospital de Palamós, i que ja s’ha fet arribar a Ucraïna. El darrer d’aquests enviaments va sortir de Palamós dijous, en aquest cas mitjançant el transport ofert per una ONG de Bombers solidaris.
La recollida segueix en marxa i es demana que s’aporti concretament: pomades i apòsits per a cremades, també pomades analgèsiques i antibiòtiques, aigua oxigenada, alcohol, betadine, esparadrap, venes torniquets i celox (esponja o granulat antihemorràgics), antiàcids i tranquil·litzants amb valeriana.
Calen medicaments com el paracetamol, ibuprofé, piroxicam, meloxicam i enantyum 25gr. A banda també material ortopèdic com fèrules, crosses i collarets, material sanitari, guants i tisores mèdiques, així com compreses femenines i bolquers.
Les persones interessades a poder aportar aquests medicaments encara ho poden fer, i fins al dia 25 de març, als locals de l’equipament municipal del carrer Orient 28, dilluns, dimecres i divendres, de 17 a 19 hores. També es realitzarà recollida al Mercat Municipal, demà dissabte dia 19, el dimarts 22 i el dissabte 26, de 9 a 13 hores.
Aquestes iniciatives són coordinades des del departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb les entitats que formen la Taula Palamós Solidari (Creu Roja Palamós, Càritas Palamós i Sant Joan, Mans Unides, Fundació Proide, Associació Sed-Esc, Fundació Vicente Ferrer, l’escola Vedruna i l’ONGD Juntos X Ellos)

Recursos i assessorament per acollir persones refugiades
Des del Servei municipal de Ciutadania i Immigració ja es compta amb una trentena de famílies de Palamós disposades a oferir recursos habitacionals per a acollir persones refugiades a casa seva.
Actualment ja hi ha una desena de famílies ucraïneses a Palamós (37 persones, bàsicament dones, nens i gent gran) que han fugit de la guerra, i que en aquest cas han estat allotjades en habitatges del municipi de familiars seus o d’amics.
Des del Servei de Ciutadania i Immigració es dona acompanyament i assessorament als refugiats que arriben al municipi, així com als ciutadans de Palamós d’origen ucraïnès que estan ajudant a familiars i coneguts a venir cap a Catalunya, per poder preveure les necessitats que sorgiran i que caldrà atendre en l’acollida, vehiculant la residència digna d’aquestes persones, i facilitant els tràmits necessaris per a regularitzar la seva situació administrativa.
Les persones interessades a oferir recursos habitacionals o bé els ciutadans de Palamós d’origen ucraïnès que requereixin assessorament, poden adreçar-se al Servei de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Palamós (C/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12, 1r pis) de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o bé als telèfons: 972 313 182, 620 183 667 i al correu electrònic: ciutadania@palamos.cat.

Declaració institucional
El ple de l’Ajuntament de Palamós, celebrat el dimarts passat 15 de març, va fer una declaració institucional de totes les formacions polítiques representades al consistori, mitjançant la qual mostrava el rebuig més contundent contra totes les guerres, condemnant el conflicte armat així com les agressions de la Federació Russa sobre el territori i la sobirania d’Ucraïna i la seva població.
Aquest document se solidaritza amb el poble ucraïnès i esperona a seguir fomentant totes les accions possibles que es puguin realitzar per a contribuir a pal·liar els efectes devastadors que aquesta guerra té sobre la població civil.

Tags: ajuda humanitària, ajuntament de Palamós, cooperació, declaració institucional, donacions, guerra, palamós, recollida, refugiats, serveis, societat, solidaritat, Ucraïna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Defensor de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura va tramitar un total de 29 queixes durant el 2021
Notícia següent
L’hostaleria gironina alerta que per Setmana Santa “molts establiments no obriran” per l’elevat preu de l’energia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes