Palamós presenta l’avantprojecte executiu de la primera promoció d’habitatges socials en règim cooperatiu que es construirà a les comarques gironines

Palamós.- L’Ajuntament de Palamós ha acollit aquest dilluns al matí la presentació de l’avantprojecte executiu d’habitatges socials que es portarà a terme al municipi.

L’acte ha estat encapçalat per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; el representant del Consell Rector de la cooperativa Sostre Cívic, Joan Barba; la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Palamós, Maria Puig; i la tècnica de territori Catalunya Central i Terres Gironines de l’entitat Sostre Cívic, Mandi Domingo.
Es tracta de la primera promoció d’habitatges socials en règim cooperatiu que es realitzarà a les comarques gironines, que preveu la construcció d’un edifici en règim cooperatiu de cessió d’ús, de 34 habitatges i places d’aparcament, amb un total de 2.590m² construïts i distribuïts en planta baixa més cinc.
Amb aquest interès l’Ajuntament de Palamós ja va cedir a favor de l’entitat cooperativa Sostre Cívic, un dret de superfície sobre una parcel·la de propietat municipal de 1000m² ubicada a l’avinguda de Catalunya (al costat del supermercat Lidl) on es promocionarà, construirà i gestionarà aquest edifici.
La cessió dels terrenys es va realitzar a finals de l’any passat, i va ser acordada per un període de 75 anys, moment en el qual aquests terrenys reverteixen de nou al municipi.
L’objectiu d’aquest projecte és el d’incrementar a Palamós el parc d’habitatges destinat a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove, o a col·lectius prioritaris com les famílies monoparentals o majors de 65 anys, per tal que puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible. El projecte permet que l’accés a aquests habitatges socials sigui en règim cooperatiu de cessió d’ús. D’aquesta manera, els residents pagarien mensualment una quota de soci que seria estable i a un preu assequible.
Aquest avantprojecte s’haurà de concretar en els propers mesos amb la redacció del projecte definitiu, amb l’objectiu de poder-lo presentar durant la tardor vinent en les diverses xerrades informatives que s’han previst organitzar per a poder cercar els socis que formaran el nucli impulsor de la Cooperativa específica de Palamós, mitjançant la qual s’iniciarà posteriorment la construcció de l’edifici d’habitatges.

Sostre Cívic
L’entitat Sostre Cívic, és una cooperativa integral d’habitatges i persones usuàries en règim de cessió d’ús, sense ànim de lucre i d’iniciativa social que promou projectes d’habitatge, entre d’altres, mitjançant la construcció, rehabilitació, conservació i administració d’habitatges, locals i edificacions per a l’aprofitament i benefici dels seus associats, d’acord amb un model més just d’accés i tinença, no especulatiu, transformador i emparat en els principis de l’economia social i solidària.

Tags: ajuntament de Palamós, avantprojecte, cooperació local, exclusió social, gent gran, habitatges socials, joventut, palamós, presentacio, serveis, societat, sostre cívic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Calonge i Sant Antoni acull quatre jornades per debatre la situació social, econòmica i cultural del territori
Notícia següent
Joan Dausà exhaureix les entrades dels sis concerts de preestrena del nou disc a Empúries

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes