Palamós proposa la celebració virtual del Dia Internacional de la Dansa

Palamós.- Amb motiu de la celebració, avui 29 d’abril, del Dia Internacional de la Dansa, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitza, des de fa 13 anys, i conjuntament amb la companyia internacional de dansa CobosMika Company (en conveni de residència al Teatre La Gorga), la tradicional activitat Trobadansa.

Aquesta proposta compta sempre amb la participació de les entitats, escoles i centres de dansa locals.
El municipi sempre viu aquesta festa al carrer, però enguany, amb motiu de l’actual situació de confinament de la societat, es transforma per a celebrar-se de manera totalment virtual. L’objectiu d’aquesta activitat és sempre, poder difondre i apropar la dansa a tota la població, utilitzant en aquest cas, les xarxes socials, on poder posar en valor aquesta disciplina cultural, així com les persones, escoles i companyies que la promouen a Palamós.
Amb aquest interès les companyies i escoles de dansa del municipi han preparat prop d’una vintena de vídeos amb les seves coreografies que sota el nom de “Palamós és dansa, Palamós es mou!”, s’han penjat avui a les xarxes amb les etiquetes #Trobadansavirtual i #Ballemacasa.
Les entitats, formacions i companyies participants són: L’Associació Pots, que fomenta la inclusió de les persones amb discapacitats psíquiques, Cobosmika Solc, Escola de Ball Dance With Me, l’Escola de dansa Georgina Ors, Inspira Esport&Salut, La Fàbrica de Dansa i el Club Gimnàstica Rítmica Costa Brava. També si sumen la formació professional de dansa Cobosmika SEED’s, així com Cobosmika Company.
Totes aquestes actuacions enregistrades en vídeo permetran veure diverses disciplines i danses, com el funcky, jazz, dansa contemporània o hip hop, entre altres.

Una festa amb motiu del dia de la dansa
Cada 29 d’abril se celebrarà a nivell mundial el Dia Internacional de la Dansa. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.
Cada any el Dia Internacional de la Dansa converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.
El Dia Internacional de la Dansa també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per aproximar la dansa a tothom.
L’objectiu del Dia Internacional de la Dansa sempre ha estat el d’acostar la dansa a la ciutadania, i al llarg dels anys, organitzant activitats de caràcter festiu al voltant d’aquest dia, amb el propòsit de fer-ne màxima difusió i aconseguir sensibilitzar la ciutadania.

Tags: ajuntament de Palamós, cultura, dansa, Dia Internacional de la Dansa, palamós, societat, xarxes socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Un veí alerta d’un robatori en una casa a Sant Feliu de Guíxols i els Mossos atrapen dos lladres, un d’ells menor d’edat
Notícia següent
Primers passos cap a l’ampliació del CAP de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes