Pals commemora el 28-J, dia internacional per l’alliberament LGBTIQ+

Pals

Pals se suma un any més a la commemoració del 28J, Dia Internacional per l’alliberament LGBTIQ+.

El 28 de juny és el dia de referència per a la reivindicació dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals, i commemora els fets ocorreguts el 1969 a Nova York arran d’una batuda de la policia al bar d’Stonewall Inn i que va marcar l’inici de l’alliberament homosexual.
De fet, l’Ajuntament ja ha penjat la bandera irisada per tal de reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGBTIQ+ i, atesa la gran presència de LGBTI-fòbia a casa nostra, fa una crida a tota la ciutadania a implicar-se en la defensa de la plena igualtat i en la lluita contra la discriminació cap aquest col·lectiu, perquè aquesta és una realitat que ens interpel·la a totes i tots.
El 28 de juny de 1969 a Nova York es van fer els primers passos de l’activisme LGTBIQ+, que van marcar un abans i un després en la lluita per la tolerància i la igualtat, tant social com jurídica, de totes les persones, amb independència de la seva orientació sexoafectiva i identitat sexual i de gènere.
No obstant els canvis socials i polítics aconseguits pel col·lectiu LGTBIQ+, existeix un discurs reaccionari molt fort, i les xifres i la intensitat de la violència (institucional, simbòlica, física…) tendeixen a augmentar cada any, fins al punt que la Generalitat atén dos casos al dia d’LGTBIQ+-fòbia, i s’estima que un 80% dels casos no es notifiquen mai.
Aquesta realitat mostra la necessitat de continuar donant visibilitat a la diversitat, situant-la en el centre del debat sociopolític per tal de garantir la igualtat efectiva i real del col·lectiu LGTBIQ+.

Tags: Ajuntament de Pals, alliberament, commemoració, dia internacional, igualtat de gènere, LGTBI, pals, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Palau Solterra de Torroella s’endinsa en la mirada de Leopold Samsó exposant un centenar de fotografies del seu arxiu
Notícia següent
S’inicia el protocol per activar el polígon industrial de La Pietat de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes