S’inicia el protocol per activar el polígon industrial de La Pietat de Palamós

Palamós

El passat 21 de juny es va signar l’acord d’intencions entre l’Ajuntament de Palamós i l’APEI (Associació d’Empresaris Palamosins) amb la finalitat de desenvolupar una nova zona de creixement i activitat econòmica a la zona del paratge de la Pietat.

La finalitat d’aquest acord d’intencions és la de sumar expertesa entre els tècnics de l’Ajuntament i el tècnic que aporta l’associació d’empresaris per tal de desenvolupar una proposta acurada que compleixi tota la normativa vigent en quan a un sector d’acord amb el medi ambient, la sostenibilitat i una nova manera de percebre l’activitat i la creació d’espais de treball adequats al temps present i futur..
El Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Palamós de 2008 va delimitar els sectors de sòl urbanitzable PPU- 10 “LA PIETAT “ i PPU-11 “Balitrà” amb la finalitat de dotar al municipi de sòl industrial i ordenar les instal·lacions industrials existents en el seu àmbit , respectivament .
EL POUM també va delimitar un àmbit d’actuació per a l’execució d’infraestructures comunes ( AAIC-03 ) que incloïa els dos anteriors sectors industrials , amb la finalitat de garantir la seva participació e l’execució de les obres d’urbanització dels dos vials que conformen la xarxa viària bàsica i la seva connexió a la C-31.
L’Associació conjuntament amb l’Ajuntament s’emplacen ara a col·laborar per a la redacció i tramitació d’aquesta nova proposta reclamada des del 2018 en darrer moment, per assolir els interessos públics i privats i possibilitar el desenvolupament d’un nou sector industrial en el paratge de la Pietat que resolgui la mancança de sòl industrial al municipi , que com a model de ciutat compacta ja està protegida en  un 70 % de la totalitat del seu sòl i  pot desenvolupar-ne un 30%. El paratge de la Pietat forma part d’aquest 30 % que permet el Departament de Territori de  la Generalitat de Catalunya .
El motiu principal pel  qual empresaris Palamosins van adquirir terrenys al paratge de la PIETAT en el seu moment va ser per tal de sortir del casc urbà i regularitzar les seves activitats  en una zona designada en primera instància pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya  com a l’únic emplaçament on es pot desenvolupar una zona industrial, doncs ja hi havia altres industries ubicades i seguint el criteri que la industria no pot estar ubicada en el casc urbà i  la conseqüent aprovació d’aquest zona en el POUM i amb l’organisme que ho aprova que és el plenari municipal .
Els tempos acordats en aquest document són: Finalització del projecte per part de l’equip tècnic a 30 de setembre; l’elaboració de l’informe necessari contractat a una empresa externa finals novembre; o l’entrada a Generalitat abans de la finalització 2024.

Tags: acord, activitats econòmiques, ajuntament de Palamós, desenvolupament, empreses, palamós, polígon, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Pals commemora el 28-J, dia internacional per l’alliberament LGBTIQ+
Notícia següent
Detenen a Sant Antoni de Calonge una fugitiva condemnada per arrancar part de la llengua al xicot d’una mossegada

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes