Presentació a Canapost del llibre “L’Al-Àndalus. Els carolingis i els comtes catalans mercenaris” de Joan Casanova i Sallarés

Forallac.- Joan Casanova i Sallarés (Barcelona, 1945) presenta aquest dissabte 20 de gener, a les 19 hores, a l’església de Sant Esteve (Canapost) el seu nou llibre de divulgació històrica que porta per títol L’Al-Àndalus. Els carolingis i els comtes catalans mercenaris.

També intervindrà a l’acte Joan Albert Adell, reconegut arquitecte especialitzat en la restauració del patrimoni arquitectònic i autor del pròleg.
Joan Casanova és metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia i resideix, des de fa molts anys, a Vulpellac. Els darrers anys ha mantingut una prolífica tasca en favor de la divulgació històrica de Catalunya que s’ha concretat en els llibres Pels voltants de Vulpellac (2015), Estiu de 1285, quan a l’Empordà es parlava francès (2017) i Els insuperables Borbons (l’empresa familiar…) (2021).
En el seu nou llibre, Casanova relata el període clau en què els comtes catalans passen de ser administradors dels reis carolingis a ser sobirans del territori i la gènesi de la futura Catalunya.
Atesa la limitació de l’aforament, es recomana formalitzar inscripció prèvia.

Tags: Ajuntament de Forallac, Canapost, cultura patrimoni, historia, medieval, novetat editorial, presentacio, societat
Notícia anterior
L’app de l’Ajuntament de Palamós es posiciona com a eina de consulta destacada de les activitats i els serveis municipals
Notícia següent
Tot a punt per a la IX edició del Premi Josep Pallach d’Articles Periodístics

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes