Presentació a Palamós de “Llegendes, creences i pràctiques esotèriques: Calonge, Palamós, Sant Antoni, Sant Joan i Vall-Llobrega”

Palamós

Aquest proper dissabte 13 de juliol la Biblioteca de Palamós acollirà a les set del vespre la presentació del nou llibre de Jordi Ardanuy, “Llegendes, creences i pràctiques esotèriques: Calonge, Palamós, Sant Antoni, Sant Joan i Vall-Llobrega”, amb pròleg de l’historiador palamosí Gabriel Martín Roig.

L’acte comptarà amb la participació del mateix Gabriel Martín Roig, l’autor del llibre Jordi Ardanuy i l’investigador paranormal Jorge Ríos, director i presentador del programa “Informe Enigma” a Ràdio Platja d’Aro i guia de “Rutas misteriosas”, entre d’altres especialistes.

Avui com ahir les històries de fantasmes, les llegendes sobrenaturals, la presència de criatures estranyes segueixen provocant sentiments de morbosa atracció i de poruc rebuig; d’escepticisme i credulitat; d’interès transcendent i d’una incomprensible indiferència, atès que, malgrat les creences són també elements de la nostra cultura.
Potser no és gaire freqüent reunir en un sol volum aspectes tan variats com els que aquí es recullen, que tenen com a fil conductor la creença d’una o altra forma en l’existència de forces invisibles i en llur manifestació. O bé els misteris ocults que apellen a realitats físiques o metafísiques diferents. Llegendes sobrenaturals; goges, follets i gegants; forces tel·lúriques; medicina tradicional; curanderisme i medicines alternatives; saurins, tarot i d’altres formes d’endevinació; espiritisme i maçoneria; miracles i diableries; màgia i bruixeria; mesures de protecció; fantasmes i apareguts; ovnis i llums estranyes al cel. De tot això i encara més en tenim entorn a la nostra màgica i lluminosa badia.
Jordi Ardanuy (nascut el 1965), és professor de la Universitat de Barcelona, on es va doctorar. Va estudiar Ciències físiques, Antropologia i Documentació i Informació. És autor de diversos llibres sobre folklore i història cultural com ara Les Coves del Salnitre i el riu subterrani de Montserrat (2012); Els simiots: Història, llegenda i perspectives contemporànies (2019); Carole Ramis. Una dona singular (2019); o L’arribada dels plats voladors a Catalunya (2021).
El llibre, a preu de 20 euros, es pot adquirir clicant en aquest enllaç.

Tags: biblioteca, Calonge, cultura, historia, llegendes, llibres, novetat editorial, palamós, presentacio, Vall-llobrega

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Del 12 de juliol al 22 de setembre, torna el Julivia bus turístic
Notícia següent
Comença la veda de pesca del pop roquer al cap de Creus, que s’allargarà fins al 30 de setembre

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes