• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la previsió de temperatures extremes a partir de dimecres

10 d'Agost de 2021

Barcelona (ACN).- Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’episodi portarà temperatures màximes extremes des d’aquest dimecres i fins diumenge i afectarà, sobretot, les comarques de Ponent i Catalunya Central les hores centrals del dia. L’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, la manca de precipitacions fa que s’incrementi el risc d’un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc de foc els propers dies a tot Catalunya.
Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que es tinguin llocs frescos o sales amb aire condicionat i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure i persones amb malalties cròniques.
També demana als consistoris que, si han de condicionar els espais, que ho facin tenint en compte les mesures sanitàries per la pandèmia.
Davant d’això, Protecció Civil recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats quan faci més calor.

El Govern fa una crida als pagesos a llaurar els camps davant l’onada de calor
El Govern ha fet una crida als pagesos aquest dilluns perquè llaurin els camps davant l’arribada de l’onada de calor que “ha afavorit els incendis de Grècia i Itàlia“, amb un perill que serà “extrem“. Per això, ha demanat “màxima prudència a la ciutadania” i la “implicació de tothom“. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha advertit en una piulada que es tracta de la situació de perill “més rellevant dels últims 18 anys“, amb una sequera, una humitat baixa i temperatures a l’entorn dels 40 graus.

Arxivat com a: Medi ambient, Serveis, Societat Etiquetat com a: activació, Catalunya, medi ambient, onada de calor, pla, proteccio civil, risc d'incendis, sequera, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà
Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibrerie Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Parcs i jardins" i "La cuina de l'hort" #empordà #cultura #historia #patrimoni #parcsijardins #natura #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #doemporda #hort #horta #costabrava #premsacomarcal #llegirencatalà
Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva del llibret “La prehistòria i l’antiguitat al @santacristina_aj. Recull de documents sobre l’època”, de Xavier Niell i Ciurana, novè títol de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'@arxiu_santacristina. Molt bona feina! #santacristinadaro #romanyadelaselva #baixemporda #costabrava #prehistoria #megalitisme #antiguitat #historia #gavarres #cultura #patrimoni
L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'imp L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'impuls nòmada" al #palausolterra de la @fundacio.vila.casas a l'@ajtorroella fins al 27 de novembre. La inauguració és aquest dissabte a les 12h  #torroellademontgri #baixemporda #vilacasas #fundaciovilacasas #cultura #fotografia #artcontemporani #nomadlife #nomada #premsacomarcal
#pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola #pedresvenerables a #torroellademontgri: gàrgola reaprofitada segurament com a element de protecció de la llar a la casa que hi ha al final del carrer dels Dolors cantonada amb el carrer de la Farigola #cultura #historia #patrimoni #patrimonicultural #espaismedievals #raconsmedievals #raconsamagats #escultura #gargoyle #baixemporda #costabrava #queboniceslempordà
Val de proveïment per a espardenyes emès per la Val de proveïment per a espardenyes emès per la Conselleria de Proveïments del @santacristina_aj durant la guerra. És una de les imatges que il·lustren l'article "La repressió franquista a Santa Cristina d'Aro (1939-1944)" d'@artandwordslover, que trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #santacristinadaro #historia #guerracivil #guerracivilespañola #repressió #franquisme #memoriahistorica #premsacomarcal
Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitp Presentació aquest matí a Ca la Pruna de @visitpals del Pla estratègic de difusió de la marca #arrosdepals de l'@ajuntament_de_pals amb el suport de la @diputaciogirona, molt bona feina! #arros #productesdelemporda #pals #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #estanydepals #molidepals #agricultura #marcadegarantia #premsacomarcal
Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañer Ricard Viladesau, Francesc Dalmau, Santiago Bañeras i la seva cunyada Mònica de la Fuente. Una de les imatges del fons de la família Dalmau que il·lustren l'article de @dpagesicassu "El Dr. Francesc Dalmau vist per Francesc Marco-Palau". El podeu llegir al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #palamos #historia #cultura #medicina #salut #seglexx #personatges #personatgeshistòrics #biografia #entrevista #llibres #fundaciojosepirla #premsacomarcal
Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) feste Parella de bernats pescaires (Ardea cinerea) festejant al voltant del seu niu. Una de les imatges de @rosamatesanz que il·lustren l'article "Els gens de la vida. Una història de sexe (o no...)" de @ramotgarcia (president del @grupnaturasterna). El trobareu al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #ocells #ocellscatalans #naturasterna #natura #bernatpescaire #fauna #fotografia #costabrava #premsacomarcal
Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltempo Molt contents i orgullosos de rebre del @ccaltemporda i el @ccbaixemporda el diploma de reconeixement per l'adhesió a la #marcaemporda i pel compromís amb els seus valors #altemporda #baixemporda #cultura #historia #patrimoni #mediambient #tradició #gastronomia #cuinaempordanesa
"Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant "Art romànic: Sant Sadurní de Garrigoles i Sant Vicenç de les Olives", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #garrigoles #lesolives #artmedieval #artromanic #romàniccatalà #patrimoni #patrimonicultural #historia #espaismedievals #costabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya #premsacomarcal
Presentació aquest matí al @clubnauticestartit d Presentació aquest matí al @clubnauticestartit de les de les XXVI Jornades Gastronòmiques Sèpia i Clova de l'@ajtorroella i l'@emdlestartit. Del 15 de maig al 15 de juny a @torroellaestartitillesmedes, molt bona feina @enestartit @visitemporda #baixemporda #costabrava #gastronomia #cuinamarinera #sepia #clova #jornadesgastronòmiques #pesca #premsacomarcal
"Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissu "Pals, vila de pubilles i princeses", de @narcissubirana (Membre del Cercle Català d'Història). Podeu llegir l'article complet al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #pals #historia #historiamedieval #pubilles #princeses #ermessenda #dones #donesambhistòria #costabrava #premsacomarcal
"Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamar "Històries d'un boletaire" i "Cargols amb escamarlans i ceps", d'@antequera_cuiner. Podeu llegir l'article i la recepta al número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major" #gastronomia #cuina #cuinacatalana #boletscatalans #boletscatalunya #lacuinadelsbolets #cargols #lacuinadelcargol #cultura #marimuntanya #receptes #premsacomarcal
"Teresa Juvé Acero", de @dpagesicassu. Podeu lleg "Teresa Juvé Acero", de @dpagesicassu. Podeu llegir l'entrevista completa al número 76 de la @rbaixemporda, "Dones amb Do Major", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 22 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del cargol" #dones #donesambhistòria #donesambempenta #cultura #historia #literatura #lletrescatalanes #llenguacatalana #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa