PSC i SGdP fan un balanç positiu del primer any de Govern mirant cap a la transformació social, econòmica i territorial de Palafrugell

Palafrugell

El Govern de Palafrugell format per PSC i SGdP ha fet balanç del seu primer any al front del municipi esmentant que estant treballant en els fonaments per convertir Palafrugell en un referent en quatre eixos com son la cultura, la promoció econòmica, el paisatge i el servei a les persones.

Els portaveus dels dos grups, Juli Fernández (PSC) i Isidre Tenas (SGdP) han deixat clar que malgrat les dificultats inicials, hi ha un balanç “positiu” d’aquests primers dotze mesos de tasca de coalició.
Dins aquests objectius prioritaris del Govern cal destacar que es treballa per una nova manera d’entendre la política local i s’ha enfocat cap a una nova governança que té com a eix principal a la ciutadania. Per aquest motiu, fa només uns dies es va presentar la redacció de l’Agenda Estratègica pel 2040. L’objectiu és consensuar i redactar una agenda estratègica, en base a un acord de ciutat, que estableixi els pilars de transformació urbana de Palafrugell en l’horitzó 2040.
Pel que fa referència a la promoció econòmica, el Govern vol prioritzar la qualitat per damunt de la quantitat, de manera que es fa una aposta per comptar amb un comerç amb espais dignificats, un polígon industrial més centrat en el teixit empresarial i més accessible.
D’altra banda, també s’ha deixat clar que cal conservar el territori i el paisatge com un patrimoni important, i en aquest sentit s’ha de començar a pensar en limitar el creixement. Això també va lligat amb la sostenibilitat i la viabilitat, on s’hauran d’estudiar noves fórmules per trobar zones d’aparcament, fer una aposta pel transport públic i limitar l’accés del trànsit rodat a determinades zones amb l’objectiu de donar prioritat al vianant per sobre el vehicle privat.
Segons l’Alcalde, Juli Fernández, “Palafrugell s’enfronta a grans reptes de futur com poden ser l’accés a l’habitatge, l’excessiva dependència del turisme, la lluita contra el canvi climàtic, o les desigualtats socials creixents. Reptes que enfronten amb el disseny i la implementació d’algunes de les polítiques que es busquen de fer amb manera més encertada de fer les coses i tirant endavant plans estratègics i estructurant una nova governança”.
Finalment, també cal destacar que aquests mesos s’han treballant diferents plans estratègics de ciutat que es desplegaran amb l’objectiu de millorar elements com l’habitatge, la salut o la convivència veïnal.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, balanç, cultura, Govern, paisatge, Palafrugell, promoció econòmica, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Una quarantena de persones grans de Calonge i Sant Antoni participen a les xerrades sobre el Servei de Teleassistència
Notícia següent
Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós celebren l’inici d’obres de l’habitatge cooperatiu de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes