Reactivació del servei de recollida de restes vegetals i voluminosos a Begur

Begur.- Després d’aturar-se temporalment els serveis de recollida de voluminosos i restes vegetals un cop es va decretar l’estat d’alarma pel coronavirus, l’Ajuntament de Begur anuncia que es reprendran ambdós serveis a partir del mes de maig.

En el cas de la recollida de restes vegetals, la recollida es reactivarà a partir del divendres dia 1, mentre que la recollida de materials voluminosos es començarà a fer a partir del proper dimarts dia 5 de maig.
D’altra banda, el consistori informa que el servei de recollida de residus porta a porta s’ha mantingut plenament operatiu durant el període de confinament. A més, es recorda que la deixalleria segueix tancada per als usuaris domèstics, mentre que des del passat 17 d’abril va reobrir les seves portes només per a usuaris procedents d’activitats econòmiques. Els horaris d’obertura són de dilluns a dissabte, de 8:30 a 13 hores, i de dimecres a divendres, de 14:30 a 18 hores.

Instruccions per a la correcta gestió dels residus domèstics durant el confinament
Les llars amb casos positius de Covid-19 han d’adoptar un seguit de mesures en la gestió dels seus residus en cas d’utilitzar les àrees d’emergència. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va aprovar un seguit d’instruccions per a la gestió dels residus domèstics durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. En el cas de Begur i d’Esclanyà, les mesures a adoptar per part dels veïns i veïnes es poden consultar en aquest enllaç.

Què puc fer a través de l’app Civiwaste?
A través de l’aplicació es pot sol·licitar el servei de recollida de voluminosos i de restes vegetals, comunicar incidències o compartir informació de voluminosos amb la resta d’usuaris de l’aplicatiu per tal de fomentar-ne la seva reutilització. Tots els usuaris que fan ús de l’app Civiwaste poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat.
L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a més informació sobre com descarregar l’aplicació i els passos a seguir per a la seva instal·lació, podeu consultar aquest espai web.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, confinament, coronavirus, Esclanyà, escombraries, medi ambient, residus, servei de recollida d'escombraries, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Ciutadella de Roses pren protagonisme en mitjans turístics de l’Estat
Notícia següent
Dades dels darrers controls policials i informació sobre les proves de la Covid-19 al personal de la Policia Local de Sant Feliu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes