Recta final per a la cessió a la Generalitat dels terrenys per construir la nova escola de Forallac

Forallac.- L’Ajuntament de Forallac inverteix uns 650.000 euros en les obres d’urbanització del sector de Vulpellac on es construiran la nova escola i el futur espai poliesportiu.

Els treballs es van iniciar a primers de gener i avancen a molt bon ritme. La previsió és que acabin a mitjans de juny. L’àmbit on s’està actuant es troba comprès entre el camí de Vulpellac a Canapost i el camp d’esports.
Un cop urbanitzat el sector, l’Ajuntament ja podrà cedir al Departament d’Ensenyament els terrenys municipals, uns 5.000m², on s’haurà de construir la tan desitjada nova escola. De fet, des de l’Ajuntament ja s’ha comunicat formalment al departament que s’han iniciat les obres i que en breu es podrà formalitzar la cessió. D’aquesta manera es pretén que puguin tenir-ho en compte de cara a planificar la construcció del nou centre escolar. Des de l’Ajuntament s’insistirà en la seva urgència.
L’àmbit on s’està actuant, al costat del camp d’esports i del bikepark, es convertirà en una  gran zona d’equipaments, que podran gaudir tots els alumnes de la nova escola sense haver de fer grans desplaçaments.
Arribar fins aquí ha estat el resultat d’un llarg procés de planificació estratègica i tràmits, però al final s’ha pogut concretar una gran millora per al futur no només de Vulpellac, sinó també del conjunt del nostre municipi.
L’alcalde de Forallac, Josep Sala, assegura que “després de tants anys en una situació provisional i dels grans esforços que hem fet com a municipi per poder disposar d’aquests terrenys, entenem que la Generalitat hauria de considerar aquesta obra com a prioritària”.
Sala recorda que “el suport a l’educació ha estat sempre una prioritat per al nostre Ajuntament. Actualment disposem d’una llar d’infants municipal, a Fonteta, i d’una escola de primària, a Vulpellac, dos equipaments importantíssims per a l’aprenentatge, la transmissió de valors i la cohesió social. Sempre hem dit que un municipi sense escola és un municipi incomplet, per aquesta raó vam lluitar tant per poder-la recuperar el curs 2007-2008, després d’haver estat 10 anys tancada”.

Tags: Ajuntament de Forallac, construcció, ensenyament, escola, millores, obres, serveis, societat, terrenys, urbanització

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Cafeteria de l’Hospital de Palamós s’uneix a la iniciativa ”Too Good To Go” per reduir el malbaratament alimentari
Notícia següent
Begur es dotarà amb un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes