Roses celebra la III Jornada de la Ciència

Roses.- La III Jornada de la Ciència de Roses, prevista per al passat mes de març i ajornada amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma, s’ha adaptat enguany a la pandèmia i es realitza en format digital.

A partir d’ara, escoles i instituts de Roses tenen a la seva disposició el vídeo divulgatiu i el material didàctic editat amb la participació de 55 alumnes del municipi, on es realitzen i expliquen un total de 15 experiments científics.
55 alumnes de 1r i 2n de batxillerat dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà, han participat en la gravació d’un vídeo divulgatiu on realitzen i expliquen un total de 15 experiments científics, que a partir d’avui serà visionat pels alumnes de 6è curs de la població. Es dona així continuïtat a la celebració de la Jornada de la Ciència de Roses, que enguany arriba a la seva tercera edició dins la programació del Pla Educatiu d’Entorn i que compta cada any amb molt bona valoració per part d’alumnes i professorat.
Per aconseguir-ho, el passat mes de novembre el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament va encarregar la gravació dels 5 experiments que cada centre presenta, cadascun d’ells conduït per entre 3 i 5 alumnes. La durada de cada experimentació és d’uns 10 minuts, i enguany es presenten treballs entorn a reflexió i refracció, tipologies d’energia lumínica, reaccions químiques espectaculars, depuració d’aigua, observació de pigments vegetals, electroimants, cèl·lules i ADN, detecció de substàncies en aliments, fluids que modifiquen la seva viscositat, dissolucions o creació d’aigua àcida de pluja. En edicions anteriors, aquests treballs es presentaven en una jornada durant la qual s’instal·laven taules d’experimentació a la plaça del Teatre de Roses, que els alumnes de primària visitaven al llarg del matí.
Ara, un cop finalitzats l’enregistrament i edició del vídeo, es posa a disposició de l’alumnat de sisè de primària de totes les escoles de Roses juntament amb un dossier descriptiu de cada experiment, perquè els escolars puguin treballar els seus continguts a l’aula. El públic general també podrà accedir-hi, a partir de demà divendres, a través de la web de l’Ajuntament roses.cat i del canal de youtube del Departament d’Ensenyament.
L’adaptació del format permet així donar continuïtat a l’activitat amb un format amè i molt entenedor, on segueix primant el fet que siguin els mateixos alumnes de cicles superiors els que divulguin coneixements científics a l’alumnat de primària, mostrant-los la vessant més divertida i sorprenent del món de l’experimentació.

Tags: Alt Empordà, ciència, educacio, ensenyament, escoles, instituts, Roses, Setmana de la Ciència, societat, video, xarxes socials
Notícia anterior
El programa “Persona infiltrada” de TV3 busca famílies de Sant Feliu que hi vulguin participar
Notícia següent
L’Rt segueix a 0,95 i el risc de rebrot baixa a 573 (-17), amb 23 ingressats menys (2.881) i 12 més a l’UCI (718)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes