Roses comptarà a partir del proper 11 de gener amb una Escola de Trail Running per a infants i joves

Roses.- Neix a Roses l’Escoleta de Trail Running Roses, una iniciativa impulsada pel Club d’Atletisme Roses i l’Escoleta de Trail Running Cap de Creus, que iniciarà la seva activitat el proper 11 de gener.

La posada en marxa de l’escola de trailrunning a la població té per objectiu fomentar la pràctica d’aquest esport entre infants i joves, centrant la seva activitat en 4 blocs de treball: gestió esportiva, educació, gestió emocional i salut. Les inscripcions ja es poden realitzar.
Dilluns al migdia ha tingut lloc a Roses la presentació de l’Escola Trail Running Roses, una iniciativa en la qual, tot i la situació ocasionada per la Covid-19, s’ha treballat al llarg del passat any i què ara veu la llum. La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Verònica Medina, ha agraït a les entitats que impulsen el projecte la seva dedicació i ha destacat “la importància d’aquest projecte esportiu, que cobreix les necessitats bàsiques dels infants per a desenvolupar les seves capacitats d’aprenentatge i transmet valors com la solidaritat, la tolerància, la responsabilitat o la igualtat“.
El treball conjunt i la sinergia entre el Club Atletisme Roses i l’Escoleta Trail Running Cap de Creus, posaran en valor una pràctica esportiva que cada cop assoleix una major presència a Roses. Un clar exemple va ser la realització del Trail Cap de Creus del passat mes de setembre, on Roses esdevingué epicentre del trailrunning. Tal i com ha destacat Pere Sastre, president del Club Atlestisme Roses, durant la presentació feta aquest migdia, “celebrem la posada en marxa d’aquesta nova escola a Roses, que aporta a infants i joves una nova vessant esportiva. La satisfacció és doble en poder comptar amb la professionalitat, preparació i trajectòria de l’Escoleta Trailrunning Cap de Creus, que ens garanteix una gran nivell qualitatiu per al desenvolupament d’aquesta activitat“.
Tal i com han explicat Èric Torres i Philippe Verdoodt, director i coordinador de l’Escoleta respectivament, les activitats es duran a terme a Roses els dilluns i dijous de 17.30 a 19 hores i el punt de trobada serà l’Institut Illa de Rodes, centre al qual han agraït la disposició i col·laboració en la cessió d’espais necessaris, destacant la seva idoneïtat ja que es troba a pocs metres del Parc Natural de Creus, que esdevindrà el “terreny de joc” de les activitats.
Al llarg de les sessions es combinaran els entrenaments amb jocs, tècniques adequades per córrer per la muntanya, estiraments i tècniques i activitats relacionades amb la muntanya (orientació, senderisme, descoberta de l’entorn…). Al llarg del curs se seguirà un pla de treball específic amb objectius trimestrals i anuals, adaptat a les necessitats de cada grup d’edat i nivell.
Les activitats estan dirigides a infants i joves entre 4 1 16 anys i es divideixen en: grup d’iniciació (els més petits de l’escoleta, on s’introdueix als infants en el món del muntanyisme mitjançat jocs i activitats adaptades a la seva edat), grup avançat (es treballen conceptes del trail running, com la tècnica, resistència, velocitats, equilibri, … mitjançat entrenaments en diferents entorns amb una dificultat mitjana) i grup perfeccionament (amb un treball més específic de tecnificació i una pautes d’entrenament més definides).
La tasca de coordinació d’activitats a Roses recaurà sobre el reconegut corredor rosinc Xavi Llamas, qui ha mostrat la seva satisfacció “per poder contribuir, després de tants anys dedicat a córrer per la muntanya, a donar a conèixer aquesta experiència a joves esportistes de Roses, posant també en valor el privilegi que significa l’excepcional entorn natural del qual estem envoltats“.

L’Escoleta Trail Running Cap de Creus ja està present a 5 poblacions
Amb la nova seu a Roses, l’Escoleta de Trail Running Cap de Creus (nascuda l’any 2013 a Vilajuïga), suma ja 5 “escoletes”: Vilajuïga, Llançà ,Navata, Llagostera i Roses. Durant el curs 2019-2020 es van superar el centenar d’alumnes, amb edats compreses entre els 4 i els 16 anys (escoles de Navata, Llançà i Vilajuïga).
Per a aquesta temporada, des de l’Escoleta s’ha apostat per un creixement del projecte i és per aquest motiu que s’han creat dues noves seus: Llagostera (ja en funcionament amb 35 nens) i Roses (a partir del gener).

Activitats segures
Cal destacar que degut a la situació de pandèmia actual, l’escoleta s’ha reforçat amb la incorporació de professionals de salut al seu equip de treball, per tal d’oferir així la millor formació als entrenadors i alumnes respecte a aquesta nova normalitat. Cal remarcar que el trail és una activitat segura i de fàcil aplicació en quant a les mesures de seguretat, atès que es treballa en grups petits, a l’aire lliure (espais naturals) i sense contacte físic. En aquest sentit destaquem que l’inici d’aquesta temporada ha estat molt positiu amb la inscripció de més de 150 alumnes entre les 4 “escoletes” actuals.
Les inscripcions ja es poden realitzar a través d’aquest enllaç.

Tags: ajuntament de Roses, Alt Empordà, escola, esport, formació, Roses, serveis, societat, trail running

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Projecte d’R+D per millorar la competitivitat i la sostenibilitat del sector surer nacional
Notícia següent
El Departament d’Agricultura tramita el pagament de 27,6 milions d’euros en ajuts a la instal·lació de joves agricultors i a inversions en explotacions agràries

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes