S’acaba la campanya “A Santa Cristina d’Aro, les coses pel seu nom”

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- El dilluns 15 de març es donarà per finalitzada la campanya ideada pel Punt d’Igualtat de Santa Cristina per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

Amb la participació de diverses persones i entitats del municipi, el lema “A Santa Cristina d’Aro, les coses pel seu nom” ha ajudat a millorar la nostra llengua cap a un ús no sexista.
Entorn a la campanya s’han organitzat activitats ben diverses  al 8 de març, entre altres dies, com el taller de llenguatge no sexista i inclusiu, i el d’“Estimar-se per estimar”. També s’han organitzat xerrades com per exemple “Apoderament femení. Com gestionar la càrrega mental femenina” i “Noves masculinitats: els homes també són part de la solució”. Però l’activitat central és el Concurs de Microrelats de Dones que enguany ja ha arribat a la sisena edició. Entre les 27 obres presentades les tres obres premiades van ser “Teixint”, de Sara Ortiz Paniagua, 1r premi; “De Senegal a Espanya”, de Dúnia Diyaf Casadevall, 2n premi; i “Reacció en cadena”, de Robert Carrió Caldelas, 3r premi.
Altres activitats s’han organitzat conjuntament amb la biblioteca Baldiri Reixac com un Club de Lectura dedicat a l’obra “Dones” de l’escriptora Isabel Clara-Simó. Per part de la Zona Jove Santa Cristina d’Aro es va sumar a la iniciativa organitzant el concurs Instagram Stories, el qual va registrar una important participació, 58 nois i 28 nois. Per part de l’Associació Ermessenda també hi va posar el seu granet de sorra nombrant l’Ermessenda de l’any.
Una vegada més la pandèmia ha marcat l’organització de les activitats, la majoria de les quals s’han realitzat online amb una participació majoritària de dones. També s’han aprofitat les xarxes socials per visualitzar el vídeo que recorda la pintada del mural col·lectiu “Cristinenques d’arreu” que es va fer l’any passat, i també per donar veu a dones per la igualtat mitjançant la lectura, per part de l’Associació Ermessenda, de fragments de textos de diverses dones que han destacat en les seves vides.

Tags: activitats culturals, campanya, cultura, dones, feminisme, igualtat de gènere, llengua, punt d'Igualtat, Santa Cristina d'Aro, sexisme, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Avancen a bon ritme els treballs per adequar el nou vial de Castelló que connectarà la via verda amb els aiguamolls
Notícia següent
L’Rt es manté en 0,92 i el risc de rebrot baixa a 185 (-4), amb 44 ingressats menys (1.426) i 34 crítics menys (431)

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes