• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Salut declara 104 ingressats més (980) i 22 crítics més a l’UCI (182), amb 5.503 nous contagis

12 de Juliol de 2021

Un assistent se sotmet a un test d’antígens en l’espai dedicat al cribratge massiu del festival Vida, l’1 de juliol
Barcelona (ACN) .- El Departament de Salut ha notificat 104 ingressats més a planta i el total arriba a 980. A més hi ha 22 crítics més a l’UCI respecte al balanç de fa 24 hores, amb un total de 182. En paral·lel, la Conselleria ha declarat 5.503 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA en les darreres 24 hores, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 721.693. L’Rt, torna a baixar, ho fa 47 dècimes i se situa per sota del 2, en concret en l’1,93. El risc de rebrot baixa 168 punts, fins als 1.590. En les darreres 24 hores no s’ha notificat cap nova mort i el total des de l’inici de la pandèmia es manté en 22.283. La incidència acumulada a 14 dies passa de 753,91 a 848,17. El 18,13% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.

El risc de rebrot era de 1.066 entre el 25 de juny i l’1 de juliol, i puja a 1.590 en l’últim interval. Pel que fa a l’Rt, baixa 47 centèsimes i se situa en el 1,93, un valor inferior al de la setmana anterior (3,06). La incidència a 14 dies és de 848,90 entre el 2 i el 8 de juliol, per sobre dels 359,24 de l’interval anterior.
Pel que fa als casos confirmats per PCR o tests d’antígens, en el període del 2 al 8 de juliol n’hi va haver 42.604, molt superior a l’interval anterior, quan se’n van declarar 23.228. Això situa la taxa de confirmats per PCR/TA en 548,90 casos per cada 100.000 habitants, per sobre del període anterior (299,27).
Durant l’última setmana analitzada s’han fet 159.363 PCR i 96.344 tests antígens, dels quals el 18,13% ha donat positiu, superior al valor de l’interval anterior (14,07%). La mitjana d’edat de les persones positives se situa en els 28,31 anys.
Des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 783.671 casos, dels quals 721.693 per PCR/TA. Pel que fa a les morts, no se n’ha declarat cap en les darreres hores, amb 22.283 des de l’inici de la pandèmia: 14.184 en hospitals i sociosanitaris, 4.566 en residències, 1.183 en domicilis i 2.350 no classificables.
Entre el 2 i el 8 de juliol s’han declarat 14 defuncions, mentre que la setmana anterior se’n van notificar 7. En l’últim interval hi havia ingressades a l’hospital 728 persones. La setmana del 24 al 30 de juny n’hi havia 476.
Entre les persones que viuen en residències, s’informa de 31.646 casos confirmats per PCR o TA des de l’inici de la pandèmia, 17 més. Amb la resta de proves, el nombre total de casos acumulats és de 35.154. En total, han mort des de l’inici de la pandèmia 8.815, cap més declarada en les últimes hores.Regió de Girona: 542 nous positius
A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR i TA acumulats són 79.321 (+542) i 83.074 si es tenen en compte totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 2.127 persones, cap més.
El risc de rebrot baixa 81 punts, fins a 1.260, per sobre dels 716 de la setmana del 25 de juny a l’1 de juliol. L’Rt baixa gairebé mig punt i ara és de 2,10. La taxa de confirmats per PCR i TA és de 403 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies és de 592. El 17,41% de les proves que es fan surten positives. Actualment, hi ha 76 pacients ingressats, setze més que en l’anterior balanç.

El 46,7% dels ciutadans tenen la pauta completa
El Departament de Salut ha administrat 4.578.895 primeres dosis de vacuna contra la covid-19 des de l’inici de la campanya, 19.731 més que fa 24 hores, i 3.295.088 de segones, 25.480 més que un dia abans. A més, hi ha 3.665.661 de ciutadans amb la pauta completa i immunitzades, 29.327 més que fa un dia. Així, hi ha un 58,3% de la població amb una dosi i un 46,7% amb la pauta completa.
Per franges d’edat, tenen la primera dosi el 93,3% de les persones de 80 anys o més; el 92,8% de les de 70 a 79; el 88,4% de les de 66 a 69, el 85,4% de les de 60 a 65; el 82,1% de les de 50 a 59; el 75% de les de 45 a 49, el 67,5% de les de 40 a 44; el 53,1% de les de 35 a 39; el 31,1% de les de 30 a 34 anys; el 18,8% de les de 20 a 29 anys; i el 14,4% de les de 16 a 19 anys. També l’han rebut el 85,9% dels treballadors essencials, el 98% de les persones institucionalitzades, el 90,3% del personal de residències; el 92,5% del personal d’atenció primària i hospitalària, el 87,6% d’altre personal sanitari i sociosanitari i el 90,6% de les persones amb gran dependència.
Pel que fa a la pauta completa, la tenen el 92,6% dels ciutadans de 80 anys o més; el 92% dels de 70 a 79 anys, el 69,7% dels de 66 a 69; el 71,5% dels de 60 a 65; el 78,3% dels de 50 a 59, el 61,7% dels de 45 a 49; el 40,7% dels de 40 a 44; el 6,4% dels de 35 a 39; el 4,5% dels de 30 a 34; el 3,8% dels de 20 a 29, i l’1,8% dels de 16 a 19. També la tenen el 77,1% dels treballadors essencials; el 97,2% de les persones institucionalitzades; el 88% del personal de residències; el 90,2% del personal d’atenció primària i hospitalària; el 81,3% de l’altre personal de l’àmbit sanitari i sociosanitari i el 89,3% dels grans dependents.

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Salut Etiquetat com a: covid-19, dades, incidència, risc de rebrot, Rt, vacunació

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic
Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @ Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @calongesantantoni durant la celebració del "Cap de setmana del Vi de Pagès 2022", amb el tast exclusiu del vi monovarietal de picapolla moscatella, una varietat blanca de raïm inèdita i mai abans detectada fins a l'estudi iniciat l'any 2019 per Pedro Balda de la @unirioja. Molt bona feina! #videpagès #vinscatalans #pagesia #raim #vinsempordanesos #picapolla #calonge #masmolla #calongeisantantoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant J "Les esglésies romàniques de Palau-sator: Sant Julià de Boada, Sant Pau de Fontclara, Sant Pere de Palau-sator i Sant Feliu de Boada", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #romanic #artromanic #artmedieval #espaismedievals #patrimoni #patrimonicultural #palausator #empordanet #historia #costabrava#raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #premsacomarcal #queboniceslempordà
"Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàci "Laminat d'Emperador amb gingebre i notes herbàcies", de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinaempordanet #pesca #receptes #gastronomia #empordagastronomic #llafranc #palafrugell #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa