Santa Cristina d’Aro rep assessorament de la UdG per abordar la situació dels gats de carrer

Santa Cristina d’Aro.- L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro estudia ordenar i gestionar les poblacions de gats de carrer arran del treball de final de grau d’un estudiant de la UdG on es tracten les causes i les possibles opcions de gestió.

El creixement de les colònies de gats és una realitat a Santa Cristina d’Aro, com a molts altres municipis. Actualment hi ha aproximadament unes 32 colònies en tot el municipi que oscil·len entre els cinc i els vint individus cadascuna. És per aquest motiu que l’Ajuntament començarà enguany a emprendre mesures de control amb l’assessorament de la Universitat de Girona (UdG). Pau Campasol, graduat en Ciències Ambientals, és l’artífex d’aquest projecte a través de l’elaboració del treball de final de grau Estudi de la situació de les “colònies” de gats al municipi de Santa Cristina d’Aro i propostes de gestió.
L’objectiu d’aquest estudi ha estat elaborar una diagnosi sobre la població de gats de Santa Cristina d’Aro a partir d’un seguiment de les diferents colònies. A partir d’aquí, s’ha pogut conèixer l’impacte que aquestes generen i quines mesures es podrien aplicar per tal de minimitzar-lo.
Un dels motius que generen l’augment de la població de gats és la sobrealimentació per part de persones que els proporcionen aigua i aliment. Aquest fet que provoca que cada cop més gats acudeixin a aquestes zones de manera permanent.
Un altre aspecte important a gestionar és l’esterilització dels animals. L’actual consistori ha doblat la xifra que es dedica a aquest tema, i que actualment permet esterilitzar uns 60 gats anuals, però la gran quantitat d’animals i l’entrada continua de nous individus dificulta que aquest esforç sigui suficient. Un dels aspectes que ha tractat l’estudi de la UdG és justament l’opció de fer esterilitzacions concentrades en certs nuclis de colònies, per intentar assolir el 100% d’esterilitzacions en zones concretes de forma successiva.

Tags: assessorament, colònies, control, gats, Santa Cristina d'Aro, seguiment, serveis, societat, Universitat de Girona
Notícia anterior
Desmantellen un cultiu amb 3.568 plantes de marihuana en una nau industrial de Vila-sacra
Notícia següent
Distingeixen el menjador de l’escola Guillem de Montgrí amb el certificat “Bo, Sa i d’Aquí”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes