Distingeixen el menjador de l’escola Guillem de Montgrí amb el certificat “Bo, Sa i d’Aquí”

Torroella de Montgrí.- El menjador escolar que gestiona l’AFA Guillem de Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha aconseguit el certificat de qualitat “Bo, Sa i d’Aquí”, en reconeixement al seu compromís amb l’alimentació saludable i el producte de proximitat.

Aquest distintiu ha estat promogut en el marc del programa “Mengem Bo, Fem Música, Som Escola”, que té com a objectiu estimular els centres educatius catalans que disposen de menjador o bé que s’autogestionen, per tal de consumir productes de KMO, introduir productes de temporada i fomentar pràctiques sostenibles i de preservació del medi ambient.
Per a l’obtenció d’aquest distintiu ha estat clau l’estreta col·laboració de l’AFA Guillem de Montgrí amb productors locals i, en especial, amb la Confraria de Pescadors de Palamós, la qual cosa ha permès que, setmanalment, el menjador del Guillem de Montgrí ofereixi menús amb peix fresc de Palamós.
La campanya “Mengem bo, fem música, som escola” vol donar suport a les escoles catalanes que prioritzen la qualitat per davant del preu. I ho fa amb la certificació de qualitat, però també apropant artistes coneguts del panorama musical català, que actuen com a ambaixadors de la iniciativa. El programa ofereix diferents puntuacions a les empreses de càtering o les escoles que s’autogestionen, per tal d’aconseguir la certificació i oferir una xerrada a càrrec d’un intèrpret català que s’encarrega de dinamitzar amb una xerrada l’estona de lleure després de dinar.
En el cas del Guillem de Montgrí, el centre va rebre dimecres la certificació i la visita del reconegut grup El Pot Petit. Ells van ser els responsables de lliurar el diploma acreditatiu i compartir una estona amb els alumnes i les alumnes del menjador, i amb l’equip de cuina. Tot seguit van dirigir-se al pati d’infantil de l’escola, on van respondre unes quantes preguntes i van interpretar dos dels seus coneguts temes.
A l’acte hi va assistir l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, que va aprofitar per agrair als responsables de l’AFA i a la direcció del centre la seva bona feina al capdavant del menjador. En aquest sentit, considera que és un model a seguir, tant de gestió com de qualitat alimentària, de transmissió de valors als més petits i a les seves famílies, i un exemple de compromís amb els productors del territori.
Per la seva banda, el president de l’AFA, Jordi Masferrer, assegura que amb aquest guardó “es demostra que una entitat com un AFA pot gestionar un menjador i al ser una entitat sense ànim de lucre pot revertir els beneficis en millorar la qualitat del menjar i l’estona de migdia de la mainada”.
La productora encarregada de dinamitzar la campanya va aprofitar el matí per enregistrar diferents imatges i entrevistes, amb les quals elaborarà un dels clips promocionals que properament es podran veure per TV3 i la Xarxa de Televisions Locals.

Tags: alimentació, dieta saludable, escola, km0, menjador escolar, productes de proximitat, reconeixement, serveis, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
Santa Cristina d’Aro rep assessorament de la UdG per abordar la situació dels gats de carrer
Notícia següent
Mor una dona de 73 anys amb mobilitat reduïda en un incendi a un domicili de Calonge

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes