Santa Cristina, punt de trobada dels caçadors de la província de Girona

Santa Cristina d’Aro (Glòria Jara i Albertí)

El passat dissabte 8 de juny l’esplanada de l’Espai Ridaura de Santa Cristina es va convertir en l’epicentre de la Girocaça 2024. Una fira que organitza anualment la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça.

Un any més, Girocaça 2024 ha apostat per un programa versàtil amb doble objectiu. Per una banda és el punt de trobada dels caçadors de les comarques gironines on hi reina l’ambient de festa i de germanor entre les últimes novetats del sector i que es complementa amb reunions i assemblees. I d’altra banda ofereix una visió didàctica del món de la caça per al públic en general.
En el transcurs del dissabte centenars de caçadors, alguns acompanyats per les seves famílies, van viure una jornada dedicada, aquesta vegada, als gossos de rastre. Girocaça 2024 va obrir les portes als firaires a les 7 del matí i no es va donar per acabada fins ben entrada la tarda amb l’actuació del cantautor Toni Cayena. Esmorzars de gossers i de no gossers a l’ombra dels plataners; monogràfics dels gossos Blau de Gascunya, gasconsaintongeos i ariegeois i de porcelaine; assembles de la Federació Catalana de Caça; reunió de les colles de senglar de la província de Girona; presentació pedagògica de falconeria a càrrec de les societats falconeres de Catalunya; xerrada sobre la conservació del duc a càrrec de Jaume Ramot, President del Grup de Natura Sterna; estands dels cossos de la Guàrdia Civil, SEM, ADF, Agents Rurals, etc.; expositorsi parades d’articles relacionats amb el món de la caça i del bosc; parades del comerç local, food-trucks així com una selecció d’arrossos cuinats amb carn de caça per dinar.
Girocaça 2024 va ser inaugurada per Joan Espona, President de la Territorial de Girona de la Federació Catalana de Caça;Sergi Sánchez, President de la Federació Catalana i Josep Xifre, Alcalde de Santa Cristina d’Aro.Entre els aspectes a destacar d’aquesta edició, a part de no ser una diada calorosa com els últims anys, van ser els expositors Mutuasport:Seguros de caza, de Madrid, diverses empreses de Navarra i la concentració de 300 gossos de races diverses a l’ombra del bosc de ribera del Ridaura, un dels atractius de la fira que enguany va superar de llarg a la de les edicions passades. També,a diferència dels altres anys, va comptar amb el parlamentde Manuel Gallardo, Presidentde la Real Federación Española de Caza.
Un any més l’Ajuntament de Santa Cristina col·labora perquè Girocaça, l’única a les comarques gironines d’aquest àmbit, es realitzi al seu municipi.

Tags: caçadors, Comarques gironines, fira, Gavarres, Girocaça, medi ambient, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La companyia britànica Gandini Juggling clourà la 29a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal amb l’espectacle “Smashed”
Notícia següent
Es presenta a Palafrugell “La meva història de guerra”, de Joan Pericot Garcia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes