Setze joves ex tutelats participen en un campus d’ocupabilitat a Platja d’Aro organitzat per la Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas Matamala

Castell-Platja d’Aro.- La Fundació FC Barcelona, conjuntament amb la Fundació Jordi Comas Matamala, va organitzar a Platja d’Aro del 3 al 8 de març passats un campus formatiu en hoteleria dirigit a persones joves ex tutelades, és a dir,  joves d’entre 18 i 25 anys que han perdut la tutela de la Administració en assolir la majoria d’edat.

El campus s’inscriu dins de la segona edició del projecte “Joves Futur +” que la Fundació FC Barcelona porta a terme des de fa dos anys amb el suport de la Fundació “la Caixa”.  Aquest programa d’inserció sociolaboral té com a objectiu afavorir la inclusió d’aquestes persones joves a través d’un acompanyament integral i individualitzat, que faciliti una emancipació plena, perquè puguin optar a un futur amb dignitat.
L’objectiu del campus ha estat proporcionar formació intensiva i pràctica en un entorn real de feina, per treballar específicament en diferents àmbits de l’hoteleria com ara servei de sala, neteja, jardineria i manteniment. En aquest cas, es busca que aquest jovent entengui la dinàmica d’una empresa hotelera, adquireixi hàbits de feina i, al mateix temps, pugui posar a prova les seves habilitats de cara a una possible opció d’ocupabilitat en aquest sector.

Entitats socials del territori
Els participants del campus (14 nois i 2 noies) han estat derivats des de diverses entitats socials del territori. Al llarg de les sis jornades del campus, que ha tingut lloc a l’hotel Aromar de Platja d’Aro, han estat acompanyades per professionals del projecte “Joves Futur+” (insertores, psicòlogues i formadores). Les activitats que s’han realitzat han estat, durant els matins, tallers formatius (teòrics i pràctics) de jardineria, manteniment, cuina, servei de sala, neteja (pisos i bugaderia), i introducció a la pastisseria. A les tardes es van fer visites a diferents empreses per conèixer altres entorns laborals, activitats lúdic-esportives i de coneixement del municipi.
El campus ha estat co-organitzat per la Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas i Matamala i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Platja d’Aro, IES Baix Empordà de Palafrugell i Grup Aromar hotels & restaurants així com col·laboració de les empreses Bustins Jeans i Golf d’Aro.
Dels participants al campus, una part són integrants de la segona edició del projecte Joves Futur + (que es va iniciar el 2023) i d’altres ho seran a partir d’ara. Amb tots ells es continuarà treballant amb els quatre serveis que ofereix el projecte: l’atenció psicosocial, la mentoria, la inserció laboral i la formació per assolir l’emancipació. Per als nous joves, el campus ha esdevingut el tret de sortida d’un pla de treball molt més intensiu.
Tots ells han esta derivats de 7 entitats socials amb les que s’ha fet la coordinació i seguiment: Intress, Eduvic, Superacció, Tresc, Caritas, Mercè Fontanilles, Isom, Obra social Sant Joan de Déu.
El compromís de la Fundació Jordi Comas i de l’empresa hotelera col·laboradora és el de valorar la possible contractació d’alguns dels joves en funció de l’interès i les habilitats mostrades.
El campus va finalitzar amb un dinar i acte de cloenda en què es va comptar amb la presència de la directora general de la Fundació FC Barcelona, la Dra. Marta Segú, l’alcalde de l’Ajuntament de Platja d’Aro, Maurici Jiménez, la presidenta de la Fundació Jordi Comas, Carme Hospital, docents del IES Baix Empordà, representants del Grup Aromar Hotel & Restaurants i referents de les entitats socials derivadores.
Durant l’acte es va destacar l’excel·lent actitud mostrada pels joves, el compromís mostrat en els tallers i les activitats organitzades i la necessitat de fomentar la col·laboració públic-privada per abordar la situació de l’emancipació del jovent ex tutelat.
A cada jove se li va lliurar un diploma d’aprofitament del campus i diversos obsequis.

La fundació Jordi Comas Matamala
La Fundació privada Jordi Comas Matamala es va constituir el 24 d’abril de 2015 a Castell- Platja d’Aro i el seu patronat està presidit per la senyora Carme Hospital i Poch.
Una de les raons de ser de la fundació és la de continuar teixint la xarxa de complicitats que en Jordi Comas va bastir al voltant del turisme com a fet transversal i de gran importància en la nostra societat.
La fundació, per tant, té per objecte el manteniment de la seva memòria i el seu compromís cap a la Costa Brava, tot desenvolupant iniciatives i activitats per promoure i crear un marc permanent de pensament que aporti al món del turisme un seguit de pautes i orientacions que l’ajudin a progressar, conèixer i debatre les tendències del turisme en constant evolució, traslladar a les empreses i a les institucions el coneixement obtingut, promoure el valor del capital humà en l’activitat turística i fomentar el diàleg entre el sector turístic i els diferents actors socials per tal de crear consciència sobre la seva transversalitat.

Tags: acompanyament, campus, Castell-Platja d’Aro, esport, formació, Fundació Jordi Comas, hostaleria, inserció laboral, jardineria, joves tutelats, Manteniment, neteja, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Torroella de Montgrí reforça les aliances internacionals per crear un Festival de Dansa Urbana a nivell europeu
Notícia següent
La Marató Solidària de Calonge i Sant Antoni dona 4.074€ a l’Hospital Sant Joan de Déu

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes