Torroella de Montgrí reforça les aliances internacionals per crear un Festival de Dansa Urbana a nivell europeu

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Auditori Teatre Espai Ter acullen aquesta setmana una delegació de companyies de dansa urbana semi-professionals de Bèlgica i de Bòsnia Herzegovina amb la finalitat de treballar de manera conjunta el projecte Empowering Youth towards Europe and Urban Dance que es vol presentar a la Comissió Europea, en el marc del Programa Europa Creativa.

Aquest dijous al matí ha tingut lloc una acollida institucional per part del consistori torroellenc i una jornada de treball a l’Auditori Teatre Espai Ter. La visita s’allargarà durant tot el divendres i es preveu visitar varis centres de dansa de les comarques gironines.
Durant la visita institucional, l’Alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha manifestat que “és molt gratificant veure com un projecte com el SOC de Dansa Urbana i Fusió, omple els carrers i les places del municipi, aconseguint així que aquesta disciplina artística es conegui més i aporti nous públics als equipaments del municipi”, i també ha remarcat que “quan un projecte cultural aporta també dinamisme econòmic omplint establiments turístics i de restauració, ens omple de satisfacció”.
El projecte que té com a embrió el Festival SOC de Dansa Urbana i Fusió, que va tenir lloc aquest passat cap de setmana,  té per objectiu empoderar a la joventut de 3 províncies de la conca mediterrània d’Europa per donar resposta a un doble repte: re connectar-los amb la cultura i la identitat europea i atreure’ls als equipaments culturals existents al territori de proximitat, on han deixat d’anar, a través de la dansa urbana i de fusió amb la qual se senten identificats.
Durant els dos dies de la vista, també s’hi ha sumat les companyies gironines de Dansa Urbana, Like a Dream, Wondenow i Tempo Centre de Dansa.
A partir d’un treball coordinat, dissenyat i co-creat entre escoles de dansa i equipaments culturals de Girona, i Vlaams-Brvanat a la regió de Flandes, ambdues amb seu en un Estat de la UE, i la participació d’escoles i equipaments del Cantó de Sarajevo a la Federació de Bòsnia i Hercegovina, en procés d’adhesió a la UE, es vol mobilitzar a 60 joves europeus a través de residències artístiques locals i internacionals, 1.000 joves en activitats de dinamització on i off line i, de manera indirecta, a més de 500.000 ciutadans que formen part de les comunitats locals on s’executaran les residències, així com la creació de 3 peces artístiques internacionals.
Com a resultat, es preveu la consolidació d’una xarxa estable de dansa urbana i fusió europea que permeti una estratègia compartida amb recomanacions per a comunitats locals i un festival europeu de dansa urbana i fusió itinerant anual.

Tags: acollida, Ajuntament de Torroella de Montgrí, arts escèniques, Comissió Europea, creació, cultura, dansa, Espai Ter, Festivals, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
Un home roba en un restaurant de Verges, fuig amb un vehicle sostret i s’estimba a Girona
Notícia següent
Setze joves ex tutelats participen en un campus d’ocupabilitat a Platja d’Aro organitzat per la Fundació FC Barcelona i la Fundació Jordi Comas Matamala

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes