S’inaugura el curs escolar al Baix Empordà sense incidències remarcables

Baix Empordà.- El passat dilluns 5 de setembre, les escoles i institut escola del Baix Empordà inauguraven el curs escolar 2022-2023. Fins ara el transport escolar està funcionant correctament.

Pel que fa a les conseqüències de la pedregada del dimarts passat, es destaca que tant l’Escola Joan de Margarit com alguns cursos de cicle formatiu de l’Institut de La Bisbal, no començaran les classes fins al dia 12 de setembre pels desperfectes ocasionats.

Menjador escolar
En aquesta entrada de curs, s’han donat d’alta 3.506 alumnes de menjador en termini ordinari. D’aquests, s’han tramitat 3.048 sol·licituds de beques de les quals 2.410 ja han estat atorgades (2.128 del 70% i 282 del 100 %). Respecte de les 2.161 el curs passat, ja són gairebé 300 sol·licituds d’ajut més concedides, reunint un import total de 1.992.292,56€.
En la línia de les ajudes, les escoles del Baix Empordà continuen garantint un any més el servei a l’alumnat ucraïnès.

Transport escolar
En general, s’avalua un correcte funcionament del transport escolar amb 1.505 alumnes donats d’alta dins del termini, i més sol·licituds en tràmit. Tot això, exceptuant una petita incidència en l’anada a l’Institut Escola Vila-romà, per una confusió per les diferents dates d’inici de les escoles primària i instituts.
Aquest any, per millorar el servei, s’ha adjudicat els 4 lots de transport escolar a l’ UTE Sarfa – Izaro Baix Empordà (lots 4 – Institut Escola de Verges, 13- Institut Montgrí i 18 – Instituts de Palafrugell) i Estarril Bus SL (lot 30 – CEE Els Àngels).
El president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, explica que “el curs ha començat sense incidències remarcables i sembla ser que aquest any els alumnes podran tornar a estudiar deixant l’ombra de la Covid enrere”.
Per la seva banda Enric Marquès, vicepresident tercer, declara que “l’arrancada ha estat amb normalitat, tot i que lamentem que l’incident de la pedregada hagi fet posposar l’inici de curs d’algunes escoles que començaran les classes el proper 12 de setembre”.
El conseller comarcal Manel Vallès explica que “a banda d’alguna incidència no remarcable pròpia dels inicis de curs, i a banda també de la problemàtica generada per l’incident de la pedregada afectant a algun centre educatiu, com el Joan de Margarit, on s’ha hagut d’habilitar un nou espai menjador i estem en vies d’habilitar també un espai office per a donar el servei en les condicions necessàries, la resta s’ha desenvolupat amb normalitat. Cal remarcar la gran tasca que fan tant els responsables de l’àrea com el tècnics de la mateixa. El volum de feina és important sobretot en matèria de coordinació però també de tramitació del gran nombre de sol·licituds d’ajuts que s’ha vist incrementat sensiblement. S’han gestionat més de 3000. Esperem que amb la normalitat post-pandèmica en la que ens trobem ara, el desenvolupament sigui segons el previst, tot i així, l’equip de l’àrea d’ensenyament del Consell fa un seguiment exhaustiu durant el dia a dia de tot el curs per solventar aquelles incidències que es puguin produir de la manera més ràpida i eficaç, com s’ha fet sempre”.

Tags: Baix Empordà, balanç, Consell Comarcal, curs escolar, educacio, ensenyament, escoles, instituts, menjador escolar, serveis, societat, transport escolar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Palamós destinarà 2 milions d’euros a projectes per minimitzar riscos d’inundacions al municipi
Notícia següent
Golf de Pals incorpora un tee line i renova la senyalització del camp

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes