S’inicia l’execució d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de prevenció a Pals

Pals.- Després de l’exposició pública i aprovació definitiva del projecte executiu d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de prevenció, de les parcel·les interiors i les zones verdes del terme municipal de Pals i la posterior licitació i adjudicació dels diferents lots, aquesta setmana s’han iniciat les tasques per part de les empreses adjudicatàries.

Els àmbits d’actuació són: Mas Tomasí; Arenals I, Torre Mora Arenals II, Puig Sa Guilla Arenals III, Parc Natural; Puigvermell i Pineda de Pals; Nucli, Polígon, Figuerar, Masos, Puig Roig-Les Monges.
Dins el programa d’assistència als ajuntaments per a la prevenció d’incendis forestals en zones habitades que porta a terme la Diputació de Girona juntament amb la Generalitat i amb la col·laboració dels Consells Comarcals, es va realitzar a finals d’octubre una sessió informativa al municipi de Pals per explicar als veïns les obligacions que s’han de complir en matèria de prevenció d’incendis segons la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis. També es va exposar com actuen els bombers en cas d’incendi forestal, la funcionalitat de les franges perimetrals,  i es van donar consells d’autoprotecció.
Tal com estableix el Decret 123/2005, es deixarà net el sotabosc, i es farà una aclarida d’arbres per evitar la continuïtat tant horitzontal com vertical de la massa arbòria, prioritzant deixar sobre el terreny els exemplars més sans i resistents, així com les espècies menys ignífugues.
Per qualsevol dubte o aclariment es pot contactar amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pals.

Tags: Ajuntament de Pals, Diputacio Girona, franges d'autoprotecció, medi ambient, pals, prevenció incendis, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La sidra empordanesa Mooma rep quatre premis en un concurs internacional al País Basc
Notícia següent
Can Genís iniciarà el 2024 amb gran quantitat d’activitats destinades als joves

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes