S’obren consultes públiques prèvies per a la redacció de l’Ordenança de Mercats i del Reglament Orgànic Municipal de Palamós

Palamós.- L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós, ha iniciat dos processos participatius que coincideixen en el temps, paral·lelament.

Es tracta de les consultes públiques prèvies per a la redacció de l’Ordenança de Mercats no sedentaris i del Reglament Orgànic Municipal (ROM).
Aquestes dues consultes ciutadanes es poden respondre de manera telemàtica mitjançant el portal web: palamos-decidim.ddgi.cat, i en ambdós casos el procés restarà obert fins al dia 20 de novembre.
El dia 15 de novembre, de 19 a 20:30 hores, tindrà lloc una reunió al local municipal de les Galeries Carme, oberta a la participació de tothom, amb l’objectiu de poder parlar del ROM i per concretar propostes que es consideri que hauria d’incloure la redacció d’aquest nou reglament.
Les normatives que ara es posen a consulta es van aprovar l’any 1997, i tant una com l’altra s’han d’actualitzar, a causa de les modificacions que hi ha hagut a les legislacions respectives i al canvi de les circumstàncies actuals.

Ordenança del Règim Orgànic Municipal (ROM)
El Reglament Orgànic Municipal (ROM) regula el funcionament i l’organització de l’Ajuntament, la definició dels estatuts dels membres de la corporació i l’articulació dels drets d’informació i participació ciutadana.
Amb aquest objectiu el ROM ha de recollir específicament tot el que fa referència als drets i mecanismes d’informació i participació dels palamosins i les palamosines amb l’objectiu de:
• Facilitar a la ciutadania la millor informació possible.
• Acostar la gestió municipal a les persones i fomentar la vida associativa.
• Promoure la participació en qüestions públiques.
• Fomentar la corresponsabilitat en la governança del municipi.

En el Reglament Orgànic Municipal (ROM) es regulen:
•Drets de la ciutadania. L’Ajuntament de Palamós ha de reconèixer i garantir a tots els veïns i totes les veïnes del municipi, i entre altres, els drets de petició, accés a la informació i documentació municipals, la participació en qüestions públiques del municipi i la prestació de serveis.
•Drets de les entitats ciutadanes. Les entitats degudament constituïdes i inscrites en el Registre Municipal d’Entitats, han de tenir dret, entre altres, a rebre subvencions i ajuts, utilitzar béns públics, elevar propostes d’actuació a l’Ajuntament, o formar part dels consells sectorials de participació, entre altres.
•Drets i mecanismes de participació ciutadana. Iniciativa ciutadana. Dret de proposta. Dret de petició. Consultes populars. Intervenció davant el Ple. Precs i preguntes al Ple. Audiència pública.

Ordenança de Mercats no sedentaris
El Reglament actual dels mercats no sedentaris data de l’any 1997. Cal doncs una revisió per actualitzar algunes disposicions que contradiuen normatives d’aplicació general i també cal ajustar la nova Ordenança a la realitat actual dels mercats ambulants de Palamós.
El nou reglament també ha de permetre establir uns criteris que permetin millorar la qualitat dels mercats ambulants, adaptar-los a les noves necessitats i requisits dels consumidors i de la societat, fer-los més atractius i competitius comercialment, millorar la seva integració en la trama urbana, la convivència amb la resta d’usos de la via pública i la interacció amb les activitats econòmiques i socials que es desenvolupen a l’entorn o en les mateixes zones que els mercats.
Aquesta normativa afectarà:
•El mercat de marxants setmanal que es realitza tots els dimarts de l’any a l’avinguda Catalunya.
•El mercat de venda no sedentària de fruites i verdures que es realitza de dilluns a dissabtes de cada setmana a l’entorn del Mercat municipal cobert.
•Altres mercats de venda no sedentària que creï l’Ajuntament en exercici de les seves competències.
És per tot això que s’inicia ara aquest procés obrint un espai on es pot consultar la informació necessària d’ambdues ordenances i fer totes les aportacions que es creguin oportunes per a millorar els aspectes d’aquests reglaments que la ciutadania consideri.
Cal recordar que un cop aprovades en el Ple les ordenances de Mercats no sedentaris i la del nou ROM, hi haurà un període de temps d’exposició pública dels textos resultants per a poder presentar les al·legacions que es considerin oportunes.

Tags: actualització, administració pública, ajuntament de Palamós, consultes, mercat, ordenança, palamós, participacio ciutadana, reglament, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Ullà disposa de 2 parcs de cal·listènia
Notícia següent
Els investigadors troben per primer cop larves de nacra a la Costa Brava després del paràsit que va arrasar l’espècie

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes