Les escoles municipals de Sant Feliu de Guíxols durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus han estat fent activitats i tallers de prevenció, reutilització o reparació a càrrec de l’Àrea de Gestió de residus i neteja urbana de l’Ajuntament, com ara, tallers per detectar microplàstics a la sorra de la platja o visites per descobrir la deixalleria.
Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que s’ha celebrat del 16 al 24 de novembre s’ha fet èmfasi a la importància de lluita contra el malbaratament alimentari.
Aquest projecte neix d’un altre que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea amb l’objectiu d’organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquesta n’és una setmana per donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).
Aquestes setmanes a les escoles municipals de Sant Feliu de Guíxols també s’està portant a terme una activitat d’Educació Ambiental: la plantació d’un arbre. Una activitat que es fa a les escoles des de fa molts anys durant la tardor i l’hivern on s’aprofita per explicar a l’alumnat dels centres educatius com s’ha de plantar bé un arbre, quin tipus d’arbre és i quines característiques té.
A la primavera, es realitzarà una segona activitat, on s’explicarà com broten i floreixen els arbres, a més, de quins fruits fan i quina importància tenen els arbres a la natura i a les ciutats.
Una activitat que realitza el Centre Tramuntana juntament amb l’Àrea de Medi Ambient de Sant Feliu de Guíxols.