Per tercer any consecutiu, l’Associació Catalana de Ceràmica i el Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà organitzen «Antic Ceràmica», la trobada especialitzada en ceràmica antiga de la Bisbal. Aquest esdeveniment, plenament consolidat en el calendari especialitzat, se celebrarà el diumenge 27 d’octubre, de 10 a 14 h, als exteriors del Museu. Com cada any, la fira serà un punt de referència per als amants de la ceràmica antiga i el col·leccionisme, amb una àmplia oferta de peces de totes les èpoques i tipologies (terrissa, pisa, paviments, ceràmica de revestiment, ceràmica artística i decorativa, etcètera), provinents d’arreu de Catalunya, de la resta de la península Ibèrica i, òbviament, de la Bisbal.
A més de la fira d’exposició, venda i intercanvi de peces, la jornada comptarà amb diverses activitats complementàries, totes gratuïtes, com les portes obertes al Terracotta Museu, dues presentacions de llibres especialitzats en ceràmica de col·leccionisme i un taller de torn per a la mainada a càrrec de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal.
Un dels moments més destacats de l’esdeveniment seran les dues presentacions editorials a càrrec de Josep Antoni Cerdà, que tindran lloc a partir de les 12 h. Cerdà és doctorat en història, especialitzat en època medieval, i un dels estudiosos més destacats de la ceràmica antiga en el nostre país, amb nombroses publicacions i estudis especialitzats.
Primer es presentarà el llibre “Rajoles de l’època del gòtic (Segles XIV-XVII)”, coescrit per Josep Antoni Cerdà, Mercedes González i Pere Puigderrajols, una obra que cataloga una de les col·leccions més importants de rajoles gòtiques, la del col·leccionista Jordi Llorens i Solanilla, amb més de 500 rajoles d’entre els segles XIV i XVII i provinents de centres ceramistes com Manises, Barcelona i Teruel entre molts d’altres
La segona presentació serà la del llibre “La col·lecció de ceràmica Picó – Manresa (Mallorca)”, on el mateix Josep Antoni Cerdà documenta la col·lecció de ceràmica d’Antoni Picó Homar, una de les més significatives de les Balears, amb peces de pisa, terrissa i figures de pessebre de diversos centres ceramistes com Manises, Barcelona, Reus i Felanitx.
Amb aquesta edició, «Antic Ceràmica» es referma com un dels esdeveniments més interessants del sector, oferint una oportunitat única per conèixer, comprar i intercanviar peces de gran valor patrimonial, així com per aprofundir en el coneixement de la ceràmica antiga.