Territori invertirà 2,6 MEUR en eixamplar el pont de Verges per facilitar el pas de maquinària agrícola

Verges (ACN).- El Departament de Territori impulsa la redacció del projecte per eixamplar el pont de la C-252 sobre el Ter al seu pas per Verges per a facilitar la circulació de maquinària agrícola.

L’obra tindrà una inversió estimada d’uns 2,6 MEUR. Com a mesura transitòria mentre es redacta l’estudi, hi instal·larà un sistema de gestió intel·ligent del trànsit amb semàfors, per evitar que es creuin vehicles de grans dimensions al mateix temps sobre el pont. La mesura arriba després de llargues reivindicacions i de protestes.
La darrera el mes d’octubre quan els agricultors del municipi van sortir amb els tractors per denunciar que la reforma que s’havia fet en aquest tram reduïa la zona asfaltada i complicava la circulació. Aleshores, Territori es va comprometre a estudiar si es podia ampliar el taulell del pont i aconseguir més metres en cada carril.
El projecte que s’impulsa detallarà tècnicament les actuacions per a eixamplar l’estructura, que té una longitud de 420 metres, de manera que la calçada per a la circulació s’incrementi en 1,6 metres. La inversió estimada per a l’obra és de 2,6 MEUR. El pont, originari de 1941, recentment ha estat objecte d’una actuació de rehabilitació i s’hi ha construït una vorera per al pas de vianants i ciclistes.

L’Ajuntament critica la “manca” de planificació
L’Ajuntament de Verges celebra que “Territori treballi per trobar solucions al problema generat” i que garanteixi d’aquesta manera la “seguretat i el pas de maquinària agrícola, després que les obres de reforma provoquessin queixes dels agricultors“. ” La reforma del pont és una llarga reivindicació del consistori vergelità, i el temporal Gloria va evidenciar que “calia actuar-hi amb urgència“, assegura l’equip de govern del municipi.
En aquest sentit, lamenten la “manca de planificació en el projecte” i que no s’hagin tingut en compte “les casuístiques i actius del territori” des del principi. “Ara s’allargaran els terminis per tenir el pont que cal per garantir les comunicacions segures, i aquesta és una situació que es podria haver evitat“, remarquen en un comunicat.

Tags: agricultura, ampliació, carretera, inversió, màquina, pagesia, pont, protesta, reivindicació, riu Ter, serveis, societat, territori, Verges

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’Ajuntament de Palafrugell engega una campanya comunicativa per evitar l’abandonament de trastos vells al carrer
Notícia següent
Un centenar de joves recullen 22 kg de brossa del mar a l’Escala

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes