Torroella de Montgrí dedica un espai en memòria de les persones víctimes i represaliades per la Guerra Civil i el franquisme

Torroella de Montgrí

Les persones víctimes i represaliades de la Guerra Civil Espanyola i del règim franquista tindran un espai de memòria i reconeixement a Torroella de Montgrí. Estarà emplaçat al final passeig Vicenç Bou (al costat del giratori amb la C-31 i el Passeig de Catalunya).

S’ha promogut des de l’Ajuntament amb l’objectiu de recordar i homenatjar, de manera permanent, els centenars de persones que van patir directament les conseqüències de l’odi i la intolerància, mentre defensaven els valors, la dignitat i les llibertats democràtiques amb l’esperança de construir un país i un món millors.
L’espai tindrà un monòlit, on hi haurà una placa institucional, i un tòtem elaborat amb la nova imatge del projecte de senyalització patrimonial i cultural del la vila, amb un text més ampli que contextualitza aquell període i la seva afectació a Torroella de Montgrí. L’espai, que s’ha condicionat per tal que sigui lloc de repòs, també disposarà de dos bancs i un nou enjardinament.

Inauguració
L’espai s’inaugura aquest dijous 20 de juny a les 19 hores. L’acte està obert a tothom. Hi haurà parlaments institucionals i d’algun familiar de persones que van patir directament la repressió. L’acte també comptarà amb acompanyament musical per part de l’Escola de Música de Torroella de Montgrí.
Mentre es porti a terme l’acte, es tancarà la circulació de vehicles del passeig Vicenç Bou.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, cultura, franquisme, Guerra Civil, historia, memòria històrica, reconeixement, societat, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Balanç del primer any en funcionament de l’App M7 de Palafrugell
Notícia següent
Els pagesos gironins preveuen una collita de cereal dolenta perquè les pluges han impedit segar quan tocava

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes