• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Torroella i l’Estartit activen un ambiciós pla per fer costat a les persones més vulnerables i preservar el teixit productiu

15 de Maig de 2020

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, en coordinació amb l’EMD de l’Estartit, activarà un pla de xoc per pal·liar els efectes econòmics i socials de la crisi del coronavirus.

D’entrada, hi destinarà al voltant de 700.000 euros, una xifra que pot variar a l’alça o a la baixa en funció de com evolucioni la crisi. Els eixos estratègics del pla de xoc seran l’atenció a les persones vulnerables, la reactivació de l’economia local i la promoció turística.
Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament vol mobilitzar el màxim de recursos possibles per ajudar les persones i activitats que més directament estan patint l’impacte de la crisi, i crear les condicions perquè la reactivació econòmica sigui el més ràpida possible. La bateria de mesures es finançarà amb els imports d’activitats o actuacions municipals de diferents àrees que s’han hagut d’anul·lar o reduir com el FIMAG, la Fira Empordà, Cuina i Salut, el Premi Espai Ter, la Festa Major, el Festival Ítaca o l’aturada de la programació de l’Espai Ter, entre d’altres.
El pla s’ha elaborat a partir de l’anàlisi de la situació actual tant a nivell municipal com del propi Ajuntament, de manera que també s’ha tingut en compte una estimació de la reducció d’ingressos i les despeses municipals sobrevingudes. En aquest sentit, des del govern municipal es volen crear les condicions necessàries per estar al costat de les persones, per impulsar l’economia local i per preservar el teixit productiu i els llocs de treball.
L’alcalde, Jordi Colomí, argumenta que aquesta doble estratègia es complementa amb un principi de fons que té com a objectiu “fer compatible la intervenció municipal sense posar en risc l’estabilitat pressupostària de la institució”. L’alcalde recorda que “la crisi també té un impacte molt negatiu per a les arques municipals, però que l’Ajuntament està disposat a suportar tensions de tresoreria, fins i tot a demanar un pòlissa de crèdit, durant el temps que faci falta, per contribuir a generar les condicions necessàries per reactivar l’economia i evitar el màxim de tancaments i pèrdues de llocs de treball”.
Perquè això sigui factible, també és molt important que l’Estat flexibilitzi la llei de pressupostos i permeti els ajuntaments destinar superàvit del 2019, sense cap restricció, a l’emergència del Covid-19. En relació a aquesta qüestió, l’equip de govern ha portat al Ple una moció en la qual demana al govern de l’Estat diferent mesures de caràcter econòmic que millorin la capacitat de maniobra dels ens locals.

Les principals mesures que inclou el pla de xoc municipal, per àmbits d’actuació, seran les següents:

Mesures socials

  • S’ampliaran les ajudes econòmiques per atendre totes les demandes de persones i famílies en situació de vulnerabilitat i mancances alimentàries. S’ha doblat la partida inicial destinada a ajudes d’urgència.
  • Durant les primeres setmanes de la crisi es va activar un dispositiu especial al Centre de Distribució d’Aliments (CDA), que ha registrat un increment molt notable i sobtat d’usuaris. Aquest dispositiu es reforçarà perquè les necessitats continuen creixent i el servei s’ha de redimensionar.
  • S’implementaran canvis estructurals a l’Àrea de Serveis Socials per dotar-la dels recursos econòmics i tècnics necessaris per donar una resposta adequada a la situació que esdevindrà un cop acabi el confinament.

Mesures fiscals

  • Modificació del calendari fiscal. Es posposa el termini de pagament en voluntària de l’IAE, via pública, taxa escombraries industrials, IBI, Guals i cementiri fins al dia 4 de desembre.
  • El pagament avançat dels domiciliats d’escombraries industrials es posposa al 20 d’agost.
  • L’IBI domiciliat que es cobrava el 7 de juliol, es cobrarà a terços i a data de 20/07, 20/09 i 03/12
  • Es disminuiran les quotes dels serveis no prestats en concepte d’escombraries industrials, ocupació via pública, mercat i concessions de la platja.
  • L’Ajuntament atendrà tots aquells casos personals que per qüestions derivades de la crisi tinguin dificultats per fer front al pagament dels impostos.

Promoció econòmica

  • Es doblaran els Plans d’Ocupació orientats a persones en risc d’exclusió i en situació d’atur de llarga durada.
  • Es reforçarà el programa de formació per millorar competències personals i professionals, un àmbit que és estratègic durant l’actual mandat.
  • Es potenciarà l’ús del Club de la Feina, un servei gestionat a través del Consell Comarcal, que els darrers dos anys ha permès ocupar 412 i 525 persones, respectivament,

Promoció comercial

  • S’impulsarà, amb el sector, accions per promocionar el comerç local.
  • Es modificarà la distribució dels mercats setmanals per adaptar-los a les noves garanties de seguretat sanitària i de distanciament social.
  • S’instal·larà una nova senyalètica
  • Es permetrà l’ampliació de l’espai de terrasses en aquells casos que sigui viable

Promoció turística

  • Es desenvoluparan campanyes de difusió turística adreçades al visitant que ja coneix la destinació i a la captació de nous visitants, a partir de la posada en valor dels trets diferencials de competitivitat com són la qualitat ambiental, la marca Parc Natural, l’oferta familiar, les grans platges, el turisme actiu, els productes alimentaris de proximitat o el caràcter familiar de moltes activitats d’allotjament, entre d’altres.

Gestió Costanera i Platges

  • S’implementarà un servei d’informació permanent sobre les bones praxis en la regulació de l’espai de platges
  • S’incrementarà de forma excepcional el servei d’agents cívics des de juliol fins a setembre, amb l’objectiu de realitzar la millor informació i control possible en l’ús de les platges.
  • S’incrementarà el servei de neteja i desinfecció.

Facilitar a totes les activitats l’aplicació de les condicions del Covid-19

En cas d’ampliacions de sales destinades a menjador, el tràmit municipal es podrà fer per Comunicació Prèvia a l’Ajuntament o a l’EMD i no es cobraran taxes.

Mesures concessions platges

  • Allargar el període de cobrament de taxes i canons
  • Facilitar l’augment de l’espai utilitzat
  • Reduir el cost del cànon de concessionaris de platges en relació a serveis no prestats
  • Treballem per oferir una pròrroga de les concessions en cas de pèrdues molt substancials el 2020

Residus industrials

  • Allargar el període de cobrament de taxes
  • Rebaixar el rebut en funció dels dies no treballats i relacionat amb serveis no prestats
  • Reduir la despesa 2020 i traslladar la reducció per tal de compensar serveis no prestats.

 

Arxivat com a: Baix Empordà, Comerç, Salut, Serveis, Societat Etiquetat com a: comerç, coronavirus, desconfinament, economia, empreses, L'Estartit, pla, Salut, serveis, societat, temporada turística, Torroella de Montgrí, turisme

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"S'Agaró 1960: Peaceful Sunny Winter Resort", de "S'Agaró 1960: Peaceful Sunny Winter Resort", de Marc Lemonche-Coll (Historiador local). Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaro #sagaro #cultura #historia #turisme #seglexx #1960s #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
"El gatet, el tauró més versàtil de la cuina ma "El gatet, el tauró més versàtil de la cuina marinera". d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #pesca #pescadors #cuinadelpeix
#cuinamarinera #cuinatradicional #gastronomia #receptes #portdepalamós #palamos #espaidelpeix #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
"La senyora jueva", de Pilar Francès @artandwords "La senyora jueva", de Pilar Francès @artandwordslover (escriptora, Premi Empordà de Novel·la 2021). Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #cultura #historia #memoriahistorica #memorialdemocràtic #seglexx #premsacomarcal #exilis
"Amanida Emporion", d'@adria.rubio.ruart (xef de @ "Amanida Emporion", d'@adria.rubio.ruart (xef de @leixidarestaurant a @visita_peratallada). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinacatalana
#lacuinadelhort #receptes
#amanides #peratallada #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
"Art romànic: Sant Llorenç de les Arenes i Sant "Art romànic: Sant Llorenç de les Arenes i Sant Joan de Foixà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #artromanic #romàniccatalà
#cultura #historia #patrimoni #espaismedievals #espaismedievalsemporda #santllorençdelesarenes #foixa #costabrava
"Pastisseria Collboni: 134 anys endolcint @visitpa "Pastisseria Collboni: 134 anys endolcint @visitpalamos", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #palamos #pastisseria #pastisseriacollboni #dolços #pastissos #gastronomia #tradicions #historia #fotosantigues #establimentcentenari #cultura #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
El passeig de la @visitlabisbal a la dècada de 19 El passeig de la @visitlabisbal a la dècada de 1920, amb el quiosc per vendre begudes i gelats. És una de les imatges que il·lustren l'article "Uns espais verds en el record" de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #labisbaldempordà #parcsijardins #passeig #cultura #historia #patrimoni #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #raconsemporda #raconscomarquesgironines #premsacomarcal
A cada número d'Empordà Gastronòmic, l'enòleg A cada número d'Empordà Gastronòmic, l'enòleg de @grauonline Jordi Grau Segarra ens recomana els millors #vins i #caves de l'Empordà: en aquest número, "Terra de Vents" (negre criança del #celleroliveda), "Espelt Solivent Ecològic Blanc" (@cellerespelt) i "Charlotte Rigaud Brut Nature Reserva" (@cavabertha) #doemporda #vinsdelemporda #vinscatalans #vinsdecatalunya #gastronomia #maridatge #cuinacatalana #empordanet #emporda #premsacomarcal #empordagastronomic
El Passeig del Mar de @visitpalamos als anys 1906 El Passeig del Mar de @visitpalamos als anys 1906 i 1914 i a la dècada de 1950. Són algunes de les imatges que il·lustren l'article "Els jardins noucentistes de Palamós dissenyats per Manuel Cases Lamolla" de @gabrielmartinroig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palamos #costabrava #seglexx
#passeigdemar #noucentisme #parcsijardins #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #disseny #premsacomarcal
Amanida de mongeta verda fina, bonítol i salsa de Amanida de mongeta verda fina, bonítol i salsa de iogurt i alvocat, de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes refrescants per aquest estiu al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaix, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #amanida #menjardecollons #costabrava#llafranc #premsacomarcal
"La 'plaça' de @santacristina_aj", de @gloriajara "La 'plaça' de @santacristina_aj", de @gloriajaraalberti. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #santacristinadaro #places #parcsijardins #historia #patrimoni #cultura #espaisnaturals #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les cassoles del nou Restaurant Botiga comencen a "Les cassoles del nou Restaurant Botiga comencen a fer @xupxupalafrugell", de Jazmina Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #palafrugell #gastronomia #cuinacatalana
#cuinacat #menjardecollons #cuinatradicional #lacuinadelhort #costabrava #premsacomarcal
El mas Cassà dels Masos de Pals. És una de les i El mas Cassà dels Masos de Pals. És una de les imatges que il·lustren l'article "Jardins i parcs de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #pals #masosdepals #costabrava #parcsijardins #natura #cultura #historia #patrimoninatural #premsacomarcal
"El parc municipal de can Prats de la Carrera", de "El parc municipal de can Prats de la Carrera", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palafrugell #parcsijardins #natura #urbanisme #cultura #historia #fotosantigues #seglexx #premsacomarcal
"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa