Tret de sortida de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia amb un còctel a Madrid

Madrid (ACN)

Més de 300 convidats han omplert la Real Fábrica de Tapices de Madrid pel còctel organitzat pel Govern que dona el tret de sortida de la celebració de l’any de la gastronomia catalana, aprofitant la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

L’acte ha comptat amb un menú elaborat per grans noms de la cuina catalana com els germans Torres, les xefs del Restaurant Les Cols, Fina Puigdevall i Martina Puigvert, el mestre pastisser Oriol Balaguer, i la sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, Marta Cortizas. El president del govern, Salvador Illa, ha reivindicat la qualitat de la gastronomia catalana davant dels assistents. “La gastronomia és una bona finestra per mostrar-nos”, ha afirmat.
Entre les autoritats presents al sopar, que s’emmarca dins de la fira internacional de turisme Fitur, també hi havia el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper; el d’Esports, Berni Álvarez; el d’Agricultura, Òscar Ordeig, l’expresidenta del Congrés, Meritxell Batet i altres alts càrrecs del Govern català i estatal.
El menú ha comptat amb plats com un principal de gamba blanca de Palamós, musclos del Delta i bou de mar –elaborat per Cocina Hermanos Torres– i un altre de brandada de bacallà, per part de Les Cols.  Els segons plats han consistit en pèsols del Maresme amb salsa de pernil ibèric i migas  -per part de Cocina Hermanos Torres– i també ànec amb pera, elaborat per les xefs dels restaurants Les Cols.
Precisament, els germans Sergi i Javi Torres han destacat en declaracions a l’ACN que la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 és una “oportunitat per mostrar aquest llegat de cuina medieval i actual catalana i per reivindicar aquesta història“. “És un gran moment per reivindicar un llegat que ve de fa molts anys, tenim una molt bona base“, asseguren els xefs del restaurant amb tres estrelles Michelin.

Tags: Catalunya, cuina catalana, gastronomia, Madrid, promoció econòmica, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’àrea de Turisme del Consell Comarcal, seleccionada per la “Guía de Buenas Prácticas de Accesibilidad en el Turismo”
Notícia següent
Trobada d’animals, tractors i eines del camp: el diumenge 26 de gener, Festa Petita de Sant Burget de Monells

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes