Tret de sortida de la campanya de pesca de tonyina vermella per a la flota pesquera gironina

Girona.- Aquesta setmana s’ha iniciat la campanya de pesca de tonyina vermella per a la flota de la Zona Nord que enguany gestiona la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona (Confraries de Girona).

En total hi ha 47 embarcacions d’arts menors que tenen llum verda per capturar aquest pelàgic. La campanya s’allargarà fins al 31 de desembre del 2023, però des de l’ens territorial s’ha instaurat un protocol de calendari.
El límit de captura d’enguany és de 487,6 quilos de tonyina vermella per embarcació. Per tant, la xifra total de captures de tonyina vermella per la Zona Nord és de 22.917,2 quilos. Un cop les embarcacions superin el topall de 487,6 quilos d’aquest peix ja no podran capturar-ne més, però si no s’ha assolit la xifra total, a partir del segon període podran fer pesca olímpica.
• El primer període: El primer període va començar dilluns, 10 d’abril, i s’allargarà fins al 31 d’agost (amb el topall de 487,6 quilos).
• El segon període: Començarà a partir de l’1 de setembre i es podrà fer pesca olímpica, és a dir, fins a esgotar la quota total.
Els pescadors de la modalitat d’arts menors que tenen llum verda per pescar tonyina vermella són de les següents confraries: El Port de la Selva, Roses, L’Escala, Blanes, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, L’Estartit, Arenys de Mar, Mataró i Badalona.

El patró major de la Confraria de Pescadors de Tossa de Mar, Jordi Rabassa, destaca que “en els darrers anys la quantitat de tonyines que passen per davant de casa nostra s’està multiplicant, la qual cosa perjudica totes les altres espècies que són el seu aliment principal com ara sardina, anxova, verat, sonsos, etc.”. En aquest sentit, afegeix que “fa anys que demanem a través dels nostres representants més quota per a les nostres embarcacions, però se’ns denega. Esperem que els responsables de fer el repartiment i l’augment de la quota tinguin en compte les nostres queixes i les dels nostres companys que es dediquen a altres pesqueres (teranyines, tresmall, sonseres…)”. Finalment, Rabassa conclou que d’aquesta campanya se n’espera, també “que el preu sigui conseqüent a la qualitat del producte que venem”.

Tags: calendari, campanya, Comarques gironines, medi ambient, pesca, pescadors, societat, tonyina vermella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Museu de la Mediterrània acull la Comissió Institucional de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona
Notícia següent
Oberta la convocatòria d’ajuts familiars de la Bisbal per a la participació a casals d’estiu, a activitats extraescolars i esportives, i per a la bonificació de la quota de material escolar

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes