Tret de sortida de les obres de construcció del nou dipòsit al puig Negre de la Bisbal

La Bisbal d’Empordà.- Aquesta setmana arrenquen les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua de la Bisbal d’Empordà al puig Negre. La cisterna tindrà una capacitat de 3.000m³ i els treballs, amb un cost de 1.149.723,55 euros, compten amb subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

El dipòsit actual, a més de trobar-se en mal estat (amb problemes de filtracions i estructurals), té una capacitat de 1.500m³, insuficient per les necessitats futures de la Bisbal. Així, quan el nou dipòsit entri en funcionament s’enderrocarà l’antic dipòsit i es renaturalitzarà l’àmbit on estava situat el vell.
D’altra banda, l’empresa adjudicatària va presentar una proposta per executar unes millores del projecte sense cost per part de l’Ajuntament de la Bisbal que serà la instal·lació de plaques solars, bateries i sistemes d’automatització i control nous per als pous i arqueta de repartiment, així com la instal·lació de nous sistemes de control de la qualitat de l’aigua. Les obres, amb una durada de 4 mesos i mig aproximadament, es preveu que s’acabin el febrer del 2024.
Va ser l’agost de l’any passat quan el Ple de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar definitivament i per unanimitat el projecte de les obres del sistema d’abastament en alta d’aigua potable per a la construcció d’un nou dipòsit al puig Negre. A dia d’avui la Bisbal d’Empordà ja té un dipòsit per al subministrament d’aigua potable al puig Negre, situat al municipi veí Forallac.

Tags: abastament, Agència Catalana de l’Aigua (ACA), aigua potable, construcció, dipòsit municipal, La Bisbal d'Empordà, serveis, societat
Notícia anterior
El celler Hugas de Batlle de Colera crea un “pack solidari” de vi per compensar les pèrdues pel foc i la sequera
Notícia següent
Calonge i Sant Antoni obre la convocatòria d’ajuts per llibres de text i material escolar pels alumnes d’ESO

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes