Un cicle de concerts en hospitals de Girona ofereix musicoteràpia a infants en cures pal·liatives

Girona (ACN).- El cicle de concerts “Sinèrgic” ofereix musicoteràpia per a infants en fase de cures pal·liatives.

La iniciativa va arrencar ara fa dos anys i “busca apropar la música a qui més ho necessita“, tal com ha explicat el coordinador del projecte, Martí Sancliment. En aquest cas, el cicle vol arribar a tots els hospitals públics de la demarcació i oferirà tallers i activitats en geriàtrics i centres penitenciaris. De moment hi ha dotze concerts organitzats en centres hospitalaris. A més, s’ha estrenat la musicoteràpia per a quatre infants i les famílies que estan en la unitat de cures pal·liatives de l’hospital Trueta. Aquesta musicoteràpia es fa a domicili i han començat amb una prova pilot per provar els beneficis d’aquest treball més emocional.
Després de dos anys de vida, el cicle de concerts “Sinèrgic” amplia el radi d’actuació per aquest 2023. Actuarà en tots els hospitals de gestió pública de les comarques gironines, on es faran dotze concerts en els nou centres que hi ha (Trueta i ICO de Girona, Santa Caterina de Salt, Olot, Figueres, Blanes, Palamós, Campdevànol i Puigcerdà). Es tracta de concerts sorpresa que es faran pels pacients que hi hagi hospitalitzats en diferents plantes de cada hospital.
A més, també es faran activitats entre músics i usuaris dels geriàtrics per potenciar la participació entre artista i gent gran. Es preveu organitzar sis sessions en diferents centres de la demarcació. En paral·lel, també es faran tallers musicals al centre penitenciari del Puig de les Basses i es repetirà el taller per a joves que estan en el Centre Educatiu Montilivi del Departament de Justícia. En aquests casos, el coordinador del cicle, Martí Sancliment, explica que “els interns participen en la creació musical” de la mà dels artistes que els visiten.
Els concerts que es faran a hospitals hi participen músics com ara Judit Nederman o Ferran Palau. També s’ofereixen concerts de música clàssica i en l’àmbit del rap o l’electrònica.
El cicle va néixer el 2021, on es va concentrar en els concerts sorpresa als hospitals gironins. En aquests casos, s’acostava la música en els centres sanitaris de la demarcació. En l’edició de l’any passat es va apostar per fer-lo arribar al centre penitenciari del Puig de les Basses (Alt Empordà) i al Centre Educatiu Montilivi, a Girona. Aquest 2023, l’objectiu és combinar les accions encetades en les edicions anteriors mantenint els concerts en hospitals i centres del Departament de Justícia.
A més, aquest any també s’ha començat amb una prova pilot de musicoteràpia per a infants que estan a la unitat de cures pal·liatives. Es tracta de pacients amb malalties cròniques complexes i que des de l’hospital fomenten l’atenció domiciliària per evitar l’hospitalització en tots els casos que sigui possible.
De moment, els professionals sanitaris han escollit quatre infants per posar a prova aquesta teràpia que busca un tractament emotiu i espiritual. Aquesta musicoteràpia també es fa a casa dels infants i busca la participació de les famílies, a banda de l’infant. Cada quinze dies es fa una sessió d’aquesta teràpia musical amb quatre infants del Trueta de Girona.

Tags: cicle, Comarques gironines, concerts, cultura, Diputacio Girona, hospitals, infants, música, musicoteràpia, Salut, salut emocional, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Mossos d’Esquadra investiguen un tiroteig amb un ferit a Castelló d’Empúries
Notícia següent
El Teatre La Gorga programa el concert de la cantant senegalesa Mariaa Siga, en la commemoració al municipi del Dia Mundial de la Cultura Africana i dels Afrodescendents

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes