Una setena de candidatures proposades per la ciutadania opten al guardó de votació popular Bisbalenc/a de l’Any 2022

La Bisbal d’Empordà.- Ja ha arrencat el període de votació popular per decidir qui ha d’obtenir el guardó Bisbalenc/a de l’Any 2022, entre la setena de noms finalistes: Pitu Estragués, Benet Cuyàs, Anna Maruny, Xevi Codolà, Gaietà Casaponsa, Montserrat Castillon i Jordi Parals.

Divendres va culminar el període de presentació de propostes de candidatures al guardó Bisbalenc/a de l’Any 2022 i aquestes són les que ha proposat la mateixa ciutadania.
Fins el 28 de desembre totes les persones majors de 16 anys empadronades a la Bisbal d’Empordà poden votar la proposta de candidatura que vulguin que s’endugui el guardó. Es pot votar en línia (a través de la plataforma de participació ciutadana), o presencialment a través d’una urna que s’instal·larà a l’Ajuntament Vell. Cada persona pot votar una única candidatura. Si es vota electrònicament i presencialment, prevaldrà el vot electrònic. La publicació dels resultats i lliurament del guardó serà el divendres 30 de desembre, a les 12 h AM, a la sala de Plens (a no ser que s’hagi de programar un altre dia en funció de la disponibilitat de la persona guanyadora).
El Bisbalenc/a de l’Any se celebra per quart any consecutiu a mode de procés de participació ciutadana per tal les persones empadronades al municipi escullin qui mereix el guardó. Es tracta d’un reconeixement honorífic de votació completament popular per tal de reconèixer públicament una persona que aquest 2021 hagi destacat per algun acte concret o per un fet extraordinari en l’àmbit social, cultural, esportiu, ambiental o científic. “El guardó permetrà seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, serà un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta durant aquest any”, ha explicat el regidor de Participació, Carles Puig. “Serà un guardó honorífic d’elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania”, ha afegit Puig.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà farà entrega d’un guardó honorífic que serà una peça de ceràmica fet per l’ocasió per un/a ceramista de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, acompanyat d’un diploma del fet meritat. La persona Bisbalenc/a de l’Any 2021 serà inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament.

Les persones proposades per ser Bisbalenc/a de l’Any 2022
Pitu Estragués
. Per la seva participació a la pel·lícula Suro, que s’ ha estrenat aquest mes de desembre i es va presentar exitosament al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. El film compta amb un ampli ventall de nominacions als Gaudí i als Goya.
Benet Cuyàs. Per la seva empenta a la Penya Blaugrana de Monells al emprendre, conjuntament amb l’ONG Galgos112, una expedició humanitària a Polònia per ajudar Ucraïna. És un exemple de la seva energia a l’hora de capitanejar campanyes solidàries des de la Penya Blaugrana Monells.
Anna Maruny. L’actriu bisbalenca ha sigut productora del film independent Jusqu´ici, tout va, premiada a l’Atlantida Film Fest de Mallorca i al Rizoma de Cine 2022 de Madrid. El llargmetratge posa damunt la taula la discussió sobre l’honestedat existent en la feina de la interpretació i sobre les seves disquisicions.
Xevi Codolà. Per la seva tasca en l’enregistrament audiovisual de la vida a la Bisbal d’Empordà. Per la difusió, la proximitat i el record per la posteritat que generen els seus vídeos. A través de les seves imatges, bisbalencs, bisbalenques i gent d’arreu, recorden i reviuen les activitats del municipi.
Gaietà Casaponsa. President de Càrites Diocesana de la Bisbal d’Empordà. Per la seva gran dedicació a la comunitat.
Montserrat Castillon. Per la seva feina durant molts anys en l’ensenyament al ball de la sardana a la mainada de la Bisbal a través de la Colla Joia. Aquest 2022 semblava que desapareixia el projecte, però, amb la seva empenta, ha aconseguit que sigui una activitat més de l´Escola Municipal de Música Conrad Saló amb uns resultats d’allò més positius.
Jordi Parals. Per mantenir l’Alternativa com a referent musical i de les poques sales de concerts que han sobreviscut a Comarques Gironines. Malgrat  la pandèmia, els canvis socials i la pedregada, aquest hivern ha tornat a obrir amb destacada programació.

Tags: bisbalenc de l'any, cultura, La Bisbal d'Empordà, participacio ciutadana, reconeixement, societat, votació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Pla d’Accions i Objectius de 2023 del sector turístic gironí incidirà en els mercats internacionals
Notícia següent
La 44a edició de la Fira Nadalenca de Palamós recapta més de 14.500 euros

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes