• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Verges celebra 20 anys de “Vespres sota el Campanar” amb una àmplia programació i un nou concurs de cançó d’autor/a

25 de Juny de 2022

Verges.- Un any més aquest estiu la plaça de l’1 d’octubre de Verges acollirà el cicle cultural “Vespres sota el Campanar”, que enguany arriba a la seva 20a edició i ho fa carregada de novetats i propostes per a tots els públics.

Concerts, gastronomia, cinema, teatre, glosa i altres propostes tornaran a amenitzar una dotzena de nits vergelitanes del 3 de juliol al 10 de setembre. La programació, que enguany encetarà la Coral Vergelitana amb la celebració del seu 40è aniversari, inclou noms com Pau Alabajos, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Magalí Saré o Joina. Alhora, com a novetat destacada, enguany es presenta un nou concurs de cançó d’autor/a en llengua catalana que té com a principal objectiu potenciar el gènere i la llengua catalana, així com brindar oportunitats a nous talents emergents.
Aquest dimecres s’ha presentat la programació d’enguany en roda de premsa a la sala polivalent de l’Ajuntament de Verges amb l’alcalde Ignasi Sabater; Lluís Pérez, director de la Coral Vergelitana; Meritxell Bautista, CEO de Fibracat; i Roger Vidal, productor del cicle “Vespres sota el Campanar”.
“Malgrat mai hem deixat de programar tot i la situació sanitària, teníem moltes ganes de tornar a la normalitat del cicle i enguany per fi ho podrem fer”, ha explicat l’alcalde Ignasi Sabater. “Pel 20è aniversari volíem que crear un acte especial que perduri a Vespres sota el Campanar i per això avui s presenta el concurs de cançó d’autor/a”.
“Vespres sota el Campanar” torna posar de manifest que, amb dues dècades d’activitat a les espatlles, és una de les cites imprescindibles de l’estiu empordanès. Si bé han passat 20 anys des del naixement de la proposta, la filosofia de “Vespres sota el Campanar”, organitzat per l’Ajuntament de Verges, s’ha mostrat ferma i inamovible. Amb una programació transversal, oberta a tothom i amb noms destacats d’arreu dels Països Catalans, el cicle sempre ha estat fruit de la cooperació veïnal i la implicació de vergelitans i vergelitanes. I és que la del 2022 serà una edició que vol seguir l’estela d’anys anteriors i, per això, un any més, desfilaran per la plaça de l’1 d’octubre artistes consolidats i emergents amb propostes escèniques amb una marcada intencionalitat de convidar a la reflexió crítica, posant en valor el poder transformador de la cultura.

El 40è aniversari de la Coral Vergelitana
Corrien les primeres setmanes de l’any 1982 quan alguns components de l’antic Orfeó Vergelità van formar una nova coral: la Coral Vergelitana. Des d’aleshores el conjunt ha mantingut la seva activitat sense interrupció i sota el mestratge de diferents directors musicals, actualment sota la direcció de Lluís,  net d’una de les àvies fundadores. Els més de quaranta cantaires que componen la coral actualment, procedents de Verges i rodalies, comparteixen el goig pel cant i les ganes d’aprendre amb l’objectiu de passar-ho bé i amb la il·lusió que el públic gaudeixi, s’emocioni i es diverteixi de les actuacions que realitza habitualment. El tret de sortida del 20è aniversari de “Vespres sota el Campanar” no podia començar d’una manera millor que amb un concert que promet ser d’allò més especial. Serà el diumenge 3 de juliol a les 10 hores del vespre.

Concerts d’estils diversos i per a tots els gustos
Al tret de sortida de la Coral Vergelitana s’hi sumen d’altres actuacions musicals, com la que farà Pau Alabajos el 17 de juliol, un dels músics més reconeguts de la cançó d’autor valenciana que celebra, ni més ni menys que 20 anys sobre els escenaris, amb una proposta sempre lligada a la cançó protesta i al compromís social i polític.
El 31 de juliol qui actuarà sota la fresca del campanar de Verges serà l’enèsim projecte musical de qui va fundar Dusminguet, va ser ànima de La Troba Kung-Fú, i una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya: Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic.
Magalí Sare, una de les artistes amb més projecció del país, amb una veu e interpretació talentosa, hi actuarà el diumenge 7 d’agost. I, amb denominació d’origen empordanesa, procedent de Biure, Joina presentarà el seu darrer àlbum “Òrbita 9.18” el diumenge 21 d’agost.

El primer concurs de cantautors
És una de les novetats destacades d’enguany: el primer concurs de cançó d’autor/a en llengua catalana. La proposta té com a principal objectiu potenciar el gènere i la llengua catalana, així com brindar oportunitats a nous talents emergents. El concurs aposta per fomentar i impulsar la cançó d’autor i que Verges segueixi essent-ne eferent: un gènere que, de forma continuada i incansable, sempre hi és present quan cal aixecar, alhora que sovint és més obviat quan toca destacar-la en la programació de més d’un festival.
Per participar al nou concurs caldrà presentar cançons originals autoria de la persona participant: el jurat (format per personalitats del món de la música i la cultura) n’escollirà 3 que actuaran en directe el diumenge 24 de juliol. A través del web municipal es poden consultar els premis, terminis, funcionament i tots els detalls del certamen que, a diferència d’altres no exclou propostes que ja tinguin treballs discogràfics publicats.

10 anys de Glosadors sota el Campanar
Enguany la proposta passa de ser un sol vespre a allargar-se tot el cap de setmana: els dies 2 i 3 de setembre Verges acollirà el 10è aniversari anys de Glosadors sota el Campanar. Al llarg d’aquests 10 anys s’ha consolidat exitosament i any rere any acull glosadors/es d’arreu dels Països Catalans. Per celebrar la primera dècada de trajectòria de la proposta es vol que vinguin participants d’arreu de l’estat i, en aquest sentit, s’està gestionant un intercanvi amb Zuia, poble d’Euskadi agermanat amb Verges. Alhora la 10a edició de Glosadors sota el campanar no durarà només un vespre: serà tot el cap de setmana

“Tastem el Món” i altres propostes
El 20è cicle de “Vespres sota el Campanar” oferirà una nova edició de “Tastem el Món”, una festa dedicada a les diferents cultures i tradicions culinàries que conviuen a Verges: serà el 23 de juliol i la proposta vol ser un punt de trobada cultural i gastronòmic on vergelitans/es i entitats locals  presentin les seves pròpies propostes culinàries, vinguin d’on vinguin.
Enguany tampoc hi faltarà el teatre: serà el diumenge 10 de juliol quan es representarà l’obra “Un tal Shakespeare”. O el concurs de curtmetratges amateur “Lo curt és breu”, que serà el diumenge 14 d’agost. La 20a edició de “Vespres Sota el Campanar” clourà la vigília de la Diada Nacional de Catalunya a ritme d’havaneres amb el grup Xicranda: serà el 10 de setembre i es finalitzarà amb la ja tradicional estelada d’espelmes.

Fibracat, el nou patrocinador dels “Vespres sota el Campanar”
Fibracat, l’operador global de telecomunicacions a Catalunya, és el nou patrocinador dels cicles d’estiu a Verges. El patrocini s’emmarca dins d’un acord de col·laboració entre l’empresa tecnològica i l’Ajuntament de Verges. Des de Fibracat es veu com a una molt bona acció que encaixa perfectament amb la filosofia i valors de l’empresa (catalanitat, cultura i proximitat): “Tenim un ferm compromís amb la catalanitat, la cultura i la proximitat, i sempre hem apostat pel territori i la seva digitalització, com queda palès amb aquest acord amb l’Ajuntament de Verges, a qui volem donar les gràcies”, ha explicat Meritxell Bautista, CEO de Fibracat.
A més, a banda del patrocini, s’ha acordat que mitjançant la col·laboració entre Fibracat i Girona Fibra, es portarà a terme una acció especial que consistirà en posar diferents punts wifi a la placeta de l’1 d’octubre, amb tecnologia AC i amb capacitat per donar servei a més de 3000 clients simultanis amb capacitats de fins a 1000 megues de velocitat. Aquesta xarxa permetrà fer en streaming en directe dels concerts, compartir a temps real i quedarà actiu no només per a l’estiu, sinó per a d’altres grans esdeveniments com la Processó de Verges, entre d’altres. “Forma part de la nostra aposta per crear pobles tecnològics”, ha afegit Bautista remarcant que el projecte es presentarà en detall més endavant.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Societat Etiquetat com a: Ajuntament de Verges, aniversari, cançons, cantautors, cicle, concerts, concurs, corals, cultura, gastronomia, llengua catalana, música, programació, societat, Verges

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa