VI Seminari de Ceràmica Negra a Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols.- Des d’aquest dimecres i fins dissabte 29 d’abril,  s’està portant a terme a Sant Feliu de Guíxols el VI Seminari de ceràmica negra.

El primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni Cultural, Josep Melcior Muñoz i la directora del Museu d’Història de la ciutat, Sílvia Alemany, van rebre als 2 professors i 12 alumnes que hi participen de l’Escola Massana, (Escola d’Art i Disseny, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona). Es reprèn, després de diverses circumstàncies que el feren aturar, primer per la reubicació de l’Escola Massana en una nova seu i després pel confinament i la pandèmia.
El repte per als alumnes és de crear noves utilitats en el món del disseny i de l’art, en objectes vinculats al territori i seguint l’empremta de realçament de les tècniques tradicionals protagonitzada per Rafael Masó.
En aquest curt i intens període, s’aprofundeix tant en la tècnica a partir de sessions sobre ceràmica antiga impartides al Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, com en el procés de treball explicat i experimentat al taller Kypsela de la ciutat.
A part dels professionals implicats amb gran dedicació, Ricard Campos i Jaume Marcó, els alumnes compten amb el mestratge de Jordi Colomeda, des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, i de Jordi Falgàs, de la Fundació Rafael Masó.
El Seminari està organitzat per l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols -a través del Museu d’Història- i l’Escola Massana d’Art i Disseny (UAB). Hi col·laboren la Fundació Rafael Masó, la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Quart.

Tags: art contemporani, artesans, ceràmica, ceramistes, cultura patrimoni, disseny, historia, Rafael Masó, Sant Feliu de Guíxols, seminari, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Golf de Pals renova la seva identitat corporativa
Notícia següent
Anna Raventós Riera pren el relleu a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles de Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes