Palafrugell.- S’han tastat 7 vins amb la màxima puntuació que atorga aquest crític de vins nord-americà.
El dimarts 4 de desembre ha tingut lloc la Masterclass impartida per Luis Gutiérrez, el tastador de Robert Parker per Espanya, Argentina, Xile i el Jura, a l’auditori de Vins i Licors Grau de Palafrugell. Durant la classe magistral s’han tastat 7 vins que han obtingut el reconeixement 100 punts Parker, molt exclusius i difícils de trobar actualment al mercat:
- Barbadillo Reliquias Palo Cortado
- Castillo de Ygay Gran Reserva Blanco 1986
- Compañía de Vinos Telmo Rodríguez Las Beatas 2015
- Dominio de Pingus 2014
- Gran Enemigo Single Vineyard Gualtallary Cabernet Franc 2013
- ChâteauC heval Blanc 2010
- Toro Albalá Don P.X. Convento Selección 1946
A l’acte hi han assistit alguns dels màxims representants de les bodegues, com són Telmo Rodríguez, president de la Compañía de Vinos Telmo Rodríguez i la bodega familiar Granja de Nuestra Señora de Remelluri; Armando Guerra, enòleg i responsable dels vins d’Alta Gamma de Bodegas Barbadillo; Rosario Sánchez, filla del propietari de Toro Albalá i responsable d’enoturisme i relacions públiques de la bodega; Francisco Muñoz, gerent de Toro Albalá. També personatges rellevants del sector, com Josep Roca, sommelier d’El Celler de Roca o Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i altres personalitats del món de l’enologia, sumilleria i de la premsa especialitzada. També a destacar la presència del cantant Sergio Dalma, amic de la família Grau, client i aficionat al món del vi.
La sessió s’ha iniciat amb la benvinguda per part de Jordi Grau Segarra i una breu presentació de les personalitats presents. Seguidament Gutiérrez ha iniciat el tast dels 7 vins 100 punts Parker descrivint-los amb anècdotes i vivències personals amb cadascun d’ells i amb els propietaris de les bodegues.
Per finalitzar, s’ha obert un torn d’intervencions i preguntes en la que els elaboradors dels vins presents han explicat quina és la filosofia de treball per aconseguir aquest reconeixement i com veuen el futur dels seus vins. Així mateix, Josep Roca i Anna Vicens han fet una valoració sobre el tast i han felicitat a Vins i Licors Grau per realitzar iniciatives d’alt nivell com aquesta. A continuació, s’ha servit un aperitiu d’El Celler de Can Roca on els assistents han pogut intercanviar impressions i opinions sobre el tast.
Vins i Licors Grau aposta per la difusió de la cultura del vi, per aquest motiu, al llarg del proper any se seguiran realitzant iniciatives per apropar el vi al consumidor i donar a conèixer les seves característiques i virtuts en el consum moderat.