Voluntariat per a l’acompanyament dels pacients ingressats

Palamós.- De les primeres mesures que es prenen quan un pacient ingressa amb Covid-19 és l’aïllament, per tal de prevenir el contagi del virus. A la vegada, i davant la situació actual de la pandèmia, a la resta de pacients ingressats tampoc es permeten acompanyants ni visites.

Això comporta que els pacients ingressats a l’Hospital de Palamós i a Palamós Gent Gran, no puguin estar acompanyats per la seva família, ni tampoc rebre cap visita de familiars o amics.
Durant aquesta fase d’aïllament, el contacte i suport de la família i/o amics ajuda a una ràpida i millor recuperació i aporta un benefici emocional inestimable, i és per això que durant aquesta segona onada de la pandèmia s’ha re-instaurat el contacte mitjançant trucades i videotrucades tant a pacients ingressats a l’Hospital de Palamós com a Palamós Gent Gran.
Les vídeo trucades es prioritzen als pacients majors de 70 anys o que tenen dificultats amb la tecnologia i també a petició de familiars i de professionals assistencials.
També cal tenir en compte que els metges responsables dels pacients sempre truquen, periòdicament, a la seva família per anar-los informant sobre l’evolució del procés mèdic i sobre el tractament que s’està fent.

Com s’organitzen les trucades?
A l’Hospital de Palamós, a les plantes 3a i 4a d’hospitalització les trucades es fan tres cops per setmana; a la 5a planta es fan ocasionalment (si hi ha pacients ingressats que són grans o que necessiten aquest recurs).
A Palamós Gent Gran, a llarga estada es fan 4 cops a la setmana, a trastorns cognitius i mitja estada (no COVID) es fan 3 cops a la setmana, a residència es fan 2 cops a la setmana i finalment a mitja estada (COVID) es fan diàriament.

Crida interna a professionals voluntaris
A l’igual que la primera onada, aquest contacte familiar es fa gràcies a l’ajuda d’aquest voluntariat. A Palamós Gent Gran, previ a disposar d’aquest voluntariat ja es feien les vídeo trucades i aquest servei està coordinat per treball social i educació social: Silvia Puig, Mireia Sierra, Cristina Bonet i Laura Garcia.
Ara a més a més, amb aquest nou programa es podran reforçar les vídeo trucades.

Tags: coronavirus, hospital de palamós, ingressats hospitals, professionals sanitaris, residència Gent Gran, Salut, serveis, societat, solidaritat, SSIBE, videotrucades, voluntaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Nova incorporació a la flota de vehicles dels serveis de neteja de la Bisbal: una furgoneta per accedir als carrerons més estrets
Notícia següent
Els cellers catalans amb DO afectats per la Covid-19 podran demanar a partir de demà divendres els ajuts d’Empresa i Coneixement

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes