Els cellers catalans amb DO afectats per la Covid-19 podran demanar a partir de demà divendres els ajuts d’Empresa i Coneixement

Catalunya.- Els cellers catalans amb denominació d’origen de Catalunya afectats per la Covid-19 podran demanar a partir de demà divendres els ajuts del Departament d’Empresa i Coneixement dotats amb 1,65 milions d’euros.

Aquesta línia s’adreça als cellers inscrits en alguna de les DO catalanes amb treballadors d’alta afiliats al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris.
Les sol·licituds es presentaran electrònicament a través del Canal Empresa. El termini de presentació s’obrirà demà divendres 20 de novembre a les 09 hores i s’acabarà el 17 de desembre a les 12 hores.
L’afectació de la pandèmia en l’activitat dels cellers amb denominació d’origen s’explica, fonamentalment, per l’aturada de l’activitat del canal de distribució HORECA (hotels, restaurants i cafeteries), pel tancament d’hotels, restaurants, bars i cafeteries des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma del mes de març per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.
El ritme intern dels cellers ha disminuït per l’aplicació de les mesures per prevenir la transmissió del virus. Alhora, les exportacions agroalimentàries de Catalunya durant el primer semestre de 2020 han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum respecte del mateix període de 2019, segons les dades del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, mitjançant l’empresa pública Promotora dels Aliments Catalans (PRODECA) a partir de les dades provisionals de l’Agència Tributària. Però en el sector del vi i el cava, que representa el 4,07% de les exportacions, han disminuït un 13,55% en valor i un 5,49% en volum respecte del mateix període de 2019. En aquesta situació els consells reguladors de les denominacions d’origen preveuen que la disminució dels ingressos dels cellers en 2020 serà de fins al 35% respecte de l’any anterior.
A Catalunya hi ha 11 denominacions d’origen relatives al vi amb uns 600 cellers inscrits. El teixit empresarial dels cellers el componen majoritàriament petites i mitjanes empreses, les quals tenen menys recursos que les empreses grans per mantenir la seva activitat i l’ocupació en el context de la pandèmia provocada per la covid-19 i, alhora, també menys recursos per accedir als mecanismes de finançament que la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat han posat en funcionament. Per aquest motiu aquests ajuts reconeixen la singularitat dels cellers com a pimes en relació amb els seus nivells de facturació i el nombre i el règim d’afiliació dels seus treballadors.
En aquest context, el Departament d’Empresa i Coneixement ha decidit posar en marxa aquesta línia de subvencions específica amb l’objectiu de contribuir al manteniment de l’activitat dels cellers.

Beneficiaris
Es podran beneficiar d’aquests ajuts els cellers que compleixin, entre d’altres, aquests requisits: tenir la condició de celler; estar inscrits a alguna de les denominacions d’origen de Catalunya; tenir la condició de pime; tenir la seu social o seu operativa a Catalunya i haver patit una reducció de la facturació de com a mínim el 20% durant el període inclòs entre el 14 de març i el 20 de juny de 2020.

Ajuts de fins a 6.000 euros per celler
La subvenció consisteix en una aportació màxima de 1.200 euros per cada treballador d’alta al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris en algun moment del període inclòs entre el 14 de març i el 31 de desembre de 2020, amb un màxim de 6.000 euros per celler.
L’import és en funció de la durada de l’alta de cada treballador al Sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris: 900 euros per una durada entre 2 mesos i menys de 4 i 1.200 euros per una durada de 4 mesos o més. L’import s’abonarà en un únic pagament en el moment en què es resolgui la concessió.

Tags: ajudes, Catalunya, cellers, coronavirus, crisi, empresa, empreses, Generalitat, societat, vins catalans, vinya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Voluntariat per a l’acompanyament dels pacients ingressats
Notícia següent
Palafrugell portarà a aprovació un pressupost que es focalitza en la lluita contra la crisi provocada per la pandèmia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes