Forallac encara l’inici de la tardor amb la celebració d’una nova edició de La Carbonera a Sant Climent de Peralta.
El proper dissabte 28 de setembre, a partir de les nou del matí al Paratge de Lluís Pla , a Sant Climent de Peralta, es podrà seguir de prop el procés d’empilar, la fase de construcció de l’estructura de troncs de la carbonera.
Després d’empilar, dissabte 5 d’octubre, també a partir de les nou del matí, tocarà embalumar-la. Aquest procés consisteix a recobrir la pila amb un mantell de bruc i fang de terra de 10 a 20 centímetres de gruix, i deixar-la a punt per ser encesa.
L’encesa es farà, com és tradició, el 12 d’octubre, a partir de les 10 hores.
Enguany, de forma paral·lela a la Carbonera, es celebrarà la primera edició de la Cuita per a la recuperació de l’ofici de pegaire, a la rajoleria del Mas Frigola. La cuita es farà els dies 25, 26 i 27 d’octubre. La setmana següent, els dissabte 2 de novembre, es podrà seguir in situ el procés d’extracció de la pega negra.
Visites comentades a la carbonera i a la rajoleria de dilluns a divendres, a les 16 hores i dissabtes i diumenges, a les 12 i a les 17 hores, a càrrec d’Antoni Martí, realitzador, divulgador i col·laborador de la Carbonera. No cal inscripció prèvia i són gratuïtes.
L’Associació Cultural El Cau dels Pins, de Sant Climent de Peralta, oferirà sopars en dies concrets Informació a la mateixa Carbonera o al Facebook @elcau.delspins.