Palafrugell.- Amb l’inici d’any, torna una de les campanyes gastronòmiques més emblemàtiques de Catalunya: La Garoinada, que enguany celebrarà el seu 28è aniversari.
La Garoinada 2019 tindrà lloc de l’11 de gener fins a finals del mes de març i, com és habitual, hi participen una desena de restaurants del municipi: L’Arc, La Xicra i Xadó (de Palafrugell), Bellacosta, Hotel Restaurant El Far, Hostal La Llagosta, Hotel Restaurant Llafranc, Hotel Restaurant Llevant i Hotel Restaurant Terrassa Terramar (de Llafranc), Restaurant El Balcó de Calella (de Calella). Els establiments oferiran un menú que consisteix en un entrant de garoines, un primer plat a triar entre un platillo amb escarfoxes o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de poma i cafè. Aquests menús aniran maridats amb vins del celler Espelt. El preu del menú variarà entre 40 i 45 euros, depenent de l‘establiment.
A banda, i com ja va sent habitual, s’han dissenyat diferents fórmules molt competitives per venir a passar un cap de setmana de Garoinada a Palafrugell que inclouen el menú i l’allotjament en algun dels prestigiosos hotels del municipi, sortides en vaixell d’època (el Rafael) per conèixer l’entorn i un tiquet de Palafrugell+, un innovador producte que permet visitar els diferents equipaments culturals del municipi amb un sol passi (Fundació Josep Pla, Fundació Vila Casas Can Mario, Museu del Suro i Jardí Botànic del Cap Roig). També s’inclou un val de descompte a Vins i Licors Grau, patrocinador de la campanya.