Pals.- Aquest dijous al migdia s’ha presentat al Mas Gelabert de Pals una nova edició de la campanya gastronòmica “Pals i la cuina de l’arròs, que enguany arriba al seu 30è aniversari en plena forma.
Del 13 d’abril al 31 de maig de 2023 12 restaurants del municipi oferiran diferents menús i propostes gastronòmiques amb l’arròs de Pals com a protagonista i els vins del celler Mas Geli de Pals, així com també un seguit d’activitats complementàries, entre les que destaquen el XIII Torneig de Golf “Pals i la cuina de l’arròs”, tastos de vins, la ruta de l’arròs amb el Xiulet de Pals o tallers de cuina.
Els establiments participants en aquesta 30a edició de la campanya són: Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, El Mirador de Pals, El Pedró, Grava, Golf Beach, Golf de Pals, La Vila, Pahissa del Mas…, Mas Salvi i Sol Blanc. Els diferents menús es poden consultar clicant en aquest enllaç.
La campanya gastronòmica “Pals i la cuina de l’arròs” s’inicia l’any 1994 quan l’Ajuntament, molins i restaurants s’uneixen per treballar plegats amb el doble objectiu de promocionar Pals com a múnicipi turístic, i l’arròs com a producte local que es conrea des del segle XV.
L’arròs de Pals és singular per la seva textura i qualitat. La climatologia de la zona, menys càlida que en altres zones arrosseres, fa que l’arròs hagi d’estar més temps en contacte amb la terra, fet pel qual s’aconsegueix un gra molt més gustós i consistent que no es cova fàcilment.