Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona creat per tal d’impulsar, fomentar i difondre els productes agroalimentaris gironins de la més alta qualitat.
Perquè un producte pugui concórrer a la convocatòria d’aquest concurs és condició indispensable que s’elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa que l’elabora estigui establerta a la demarcació de Girona. La selecció dels productes es fa mitjançant tasts a cegues formats pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.
Les categories i les subcategories corresponents del Girona Excel·lent – segell de qualitat agroalimentària de la 6a edició són: aigües minerals, arrossos, begudes locals, cafès i herbes remeieres, conserves sofregits, brous i salses, 4a i 5a gamma, semiconserves, embotits, fruits secs, foie-gras, galetes, gelats i sorbets, làctics, oli d’oliva i vinagres, mel i vins i vins generosos.
Com participar-hi
Fins al 28 de febrer cada peticionari pot formular una sol·licitud amb tots els productes que presenti (màxim 1 producte per subcategoria), mitjançant els models normalitzats disponible al web de la Diputació de Girona.