• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Afectacions en béns materials per la pedregada del 30 d’agost i discrepàncies amb les companyies asseguradores

15 d'Octubre de 2022

Baix Empordà.- El Consell Comarcal del Baix Empordà ha publicat un comunicat que vol donar respostes a les afectacions en béns materials de moltes empreses i particulars per la pedregada del 30 d’agost.

Quan la companyia asseguradora repararà els béns sinistrats o em pagarà una indemnització?
La indemnització consisteix en el pagament d’una quantitat de diners, en la prestació de serveis o en la reparació o la substitució de l’objecte malmès, en funció del que s’hagi establert al contracte d’assegurança.
L’asseguradora està obligada al pagament de la prestació al final de les investigacions i els peritatges necessaris per establir l’existència del sinistre i l’import dels danys. En qualsevol cas, l’asseguradora haurà de pagar l’import mínim del que pugui deure dins dels 40 dies a partir del moment en què se li va informar del sinistre.
És a dir, una vegada comunicat el sinistre, l’entitat asseguradora ha de fer les investigacions i les taxacions necessàries per determinar si el sinistre és indemnitzable i per quin import. Si el/la client/a accepta aquest import, l’entitat asseguradora ha de procedir a la indemnització. Si no hi ha acord, les parts poden acudir al procediment pericial establert en la Llei de contracte d’assegurança (veure pregunta següent).
L’asseguradora incorre en mora (retard) quan no hagi complert la prestació (pagament de la indemnització, reparació dels danys etc.) en el termini de tres mesos des de la producció del sinistre o quan no hagi pagat l’import mínim dins dels 40 dies a partir de la recepció de la declaració del sinistre.
Quan l’asseguradora incorri en mora, el/la client/a obtindrà una indemnització extra consistent en el pagament d’un interès anual igual al 150% de l’interès legal dels diners (fixat a la Llei de pressupostos generals de l’Estat). La indemnització es calcula per dies de retard, des del dia del sinistre o de la comunicació a l’asseguradora, sense necessitat de reclamació judicial.
Si passessin dos anys des de la producció del sinistre, l’interès anual no podrà ser inferior al 20%.

No estic d’acord amb la indemnització que la companyia asseguradora m’ha comunicat. Què puc fer?
Aquest és el procediment que cal seguir en el supòsit en què el client/a i l’asseguradora no arribin a un acord amistós sobre l’import i la forma de la indemnització del sinistre.
Mitjançant aquest procediment, les decisions sobre la indemnització seran preses per persones pèrites expertes.
Aquest procediment no s’ha de confondre amb el fet que l’asseguradora hagin pogut enviar una persona pèrita experta per avaluar les circumstàncies del sinistre quan aquest s’ha produït. En aquest cas, l’actuació de la persona pèrita experta valora el sinistre com a pas previ per assolir un acord amistós.

Característiques del procediment pericial segons article 38 de la Llei de contracte d’assegurança
Si el/la client/a i l’asseguradora es posen d’acord sobre l’import i la forma de la indemnització, l’asseguradora ha de pagar la quantitat acordada o fer allò necessari per reemplaçar o reparar l’objecte assegurat, si la seva naturalesa ho permet i les dues parts ho consenten.
Si en un termini de 40 dies no hi ha acord, cada part ha de designar una persona pèrita experta. Si una de les parts designa una persona pèrita experta i requereix a l’altra part perquè designi la seva, però aquesta no ho fa (té un termini de 8 dies des del requeriment), s’entén que renuncia a designar la seva persona pèrita experta i que accepta el dictamen de la part que sí que l’ha designat.
Si les dues persones pèrites expertes arriben a un acord, ho reflectiran en una acta conjunta. En aquesta acta faran constar les causes del sinistre, la valoració dels danys, la resta de circumstàncies i la proposta de l’import líquid de la indemnització.
Quan no hi hagi acord entre les dues persones pèrites expertes, s’ha de designar una tercera per acord entre client/a i asseguradora. Si no hi ha acord, la designació es farà per un/a jutge del lloc on estigueren els béns sinistrats o per un/a notari.
L’asseguradora tindrà 30 dies per impugnar judicialment el dictamen de la persona pèrita experta, mentre que el/la client/a tindrà 180 dies.
Si s’accepta el dictamen de la persona pèrita experta, l’asseguradora haurà de pagar l’import de la indemnització assenyalada en un termini de 5 dies.

Encara no m’han pagat la indemnització ni m’han reparat els danys. Com he de reclamar?
S’ha de comunicar la reclamació al Servei d’Atenció al Client (SAC) o departament de reclamacions de la pròpia companyia asseguradora.
Aquest departament vetlla perquè s’apliquin correctament les condicions del contracte.
La comunicació de la reclamació s’ha de fer per escrit enviat mitjançant carta certificada amb acusament de rebuda, o bé a l’adreça de correu electrònic habilitada per aquesta finalitat.
Per norma general, aquest departament disposa d’un termini màxim de dos mesos per respondre a la reclamació.
En cas que l’asseguradora en disposi, en segona instància també us podríeu adreçar al Defensor de l’Assegurat.
La resolució del SAC o Defensor de l’Assegurat serà d’obligat compliment per a l’asseguradora.
Trobareu les DADES DE CONTACTE del SAC, departament de reclamacions o Defensor de l’Assegurat de la vostra asseguradora  en el contracte o a la seva pàgina web.
Si teniu dificultats per obtenir aquestes dades, consulteu a l’Oficina Comarcal de Consum.
En cas que no estiguéssiu d’acord amb la resolució que us comuniquin, podreu continuar els tràmits de reclamació adreçant-vos a l’autoritat pública competent, que és el  Servei de Reclamacions de la Dirección General de Seguros y Fondos de Pensiones:  www.dgsfp.mineco.es.
Per qualsevol dubte també es pot consultar l’Oficina Comarcal de Consum: https://www.baixemporda.cat/ca/carta-de-serveis/oficina-comarcal-de-consum/consultes-i-assessorament/.

Arxivat com a: Baix Empordà, Comerç, Serveis, Societat Etiquetat com a: Assegurances, atenció al client, Baix Empordà, comerç, conflicte, Consell Comarcal, consum, economia, empreses, indemnitzar, pedregada, reclamació, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Magnífica aixecada de #castells aquest matí dura Magnífica aixecada de #castells aquest matí durant la celebració de #castellum 4ª Fira de l'Oli de #fontanilles, amb les actuacions de les colles @marrecs, @collacastellerafigueres i @minyons.sc
#castellers #castellumfontanilles #fires #firadeloli #olidelemporda #baixemporda #costabrava #cultura #patrimoni
Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniv Revista del Baix Empordà celebra el seu 20è aniversari! I per celebrar-ho com cal, a partir de la setmana que ve ja podreu trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Espies a la Costa Brava" i "Xefles". Moltes gràcies per acompanyar-nos tots aquests anys!
#premsacomarcal #20anys #aniversari #revistes #cultura #historia #patrimoni #natura #espies #costabrava #espiesalacostabrava #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #xefles
#8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat #8demarç #diainternacionaldona #dones #igualtat
"Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ram "Natura i territori: Una qüestió d'ous", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) amb fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #natura #naturasterna #ocells #ocellscatalans #fauna #faunacatalana #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fon "La mirada pòstuma, fotografia post mortem de fons i col·leccions empordaneses", de @gabrielmartinroig. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#cultura #historia #fotografia #fotosantigues #fotografiapostmortem #postmortem #emporda #claudevolta #arxius #premsacomarcal
"La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jo "La Bisbal celebra els 700 anys del mercat", de Jordi Frigola (Escriptor i historiador). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous"
#labisbaldempordà #mercats #cultura #historia #aniversari #700anys #comerç #km0 #imatgesantigues #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Act Canana a l'americana", d'Abraham Simon-Ferré (Activista de la cuina tradicional). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #cuinamarinera #cananes #receptes #lacuinadelpeix #km0 #cuinacatalana #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompei "El Collet de Sant Antoni, la nostra petita Pompeia", d'Evarist Puig (escriptor). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santantonidecalonge #calongeisantantoni #patrimoni #historia #arqueologia #mónromà #culturaromana #costabrava #premsacomarcal #raconsemporda #raconscostabrava #queboniceslempordà #paisatgesdecataluya
"La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Po "La família @boca_dolca", de Jazima Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calongeisantantoni #santantonidecalonge #gastronomia
#bocadolça #emporda #costabrava #restaurants #menjardecollons #premsacomarcal
Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esgl Santa Cristina de Corçà és una de les cinc esglésies romàniques de l'@ajuntamentcorca juntament amb Sant Genís de Casavells, Sant Martí de Cassà de Pelràs, Sant Joan de Matajudaica i Sant Julià de Corçà. Les trobareu a l'article "Les esglésies romàniques de Corçà", de Pau Roig, al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #corça #casavells
#cassàdepelràs #matajudaica #patrimoni #artromanic #romàniccatalà #cultura #historia #espaismedievals #costabrava #premsacomarcal
"El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'histò "El @cellermaseugeni de Calonge, 400 anys d'història", de Pau Roig. Trobareu l'entrevista sencera amb Martí Darnaculleta al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #calonge #calongeisantantoni #videcalonge #vinsempordanesos #videpagès #gastronomia #enoturisme #vinyes #cellers #doemporda #costabrava #premsacomarcal
Monument de benvinguda als visitants que el batlle Monument de benvinguda als visitants que el batlle de Calonge Patrici Clara va fer col·locar a l'entrada del poble l'any 1923, amb un armariet amb llibres. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge, Poble de Llibres. La primera booktown de Catalunya", de Víctor Pou (Professor de l'IESE Business School i de la UIC). El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #calonge #calongepobledellibres #calongeisantantoni #pobledellibres
#booktown #llibres #cultura #llibreries #costabrava #premsacomarcal
Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimc Sopa de rap amb les seves mandonguilles, de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #cuinaempordanet #sopesibrous #sopadepeix #rap #receptes #menjardecollons #llafranc #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es Nen sostenint un cèrcol de metall amb el qual es podia jugar a la rutlla. Imatge de l'any 1918 de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà (col·lecció Emili Casas) que il·lustra l'article "Jocs i joguines", de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El podeu llegir al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #jocs #jocsinfantils #seglexx #1918 #infants #labisbaldempordà #fotosantigues #arxius #costabrava #premsacomarcal
Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de c Caldo de camagrocs amb farcell de col farcida de carn i clova, de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #empordagastronomic #boletsdecatalunya #camagrocs #sopesibrous #costabrava #premsacomarcal
"L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació "L’Hogar Alemán de S’Agaró, una aproximació econòmica en temps de Postguerra”, de @francesc.bosch.torrent (Historiador i escriptor). Podeu llegir l’article complet al número 79 de la @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous” #historia #cultura #patrimoni #seglexx #nazisme #franquisme #sagaro #santfeliudeguixols #anys40 #costabrava #rafaelmasó
"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa