Alerta a Begur: s’ha trobat raticida a les menjadores dels gats de carrer

Begur.- Progat Begur ha emès un comunicat urgent després de trobar raticida, una substància mortal pels gats, en zones on hi ha les menjadores dels gats ferals.

Aquests fets, que no només constitueixen un perill públic sinó també un delicte, generen preocupació per a tota la comunitat, especialment després de trobar els cossos de gats morts sense evidències de violència ni atropellament, indicant la possibilitat que hagin estat enverinats.
Davant de l’alerta de l’entitat begurenca en defensa dels animals, la Regidoria de Seguretat Ciutadana prendrà accions pertinents davant d’aquesta situació. Ha iniciat les diligències per investigar els incidents i denunciar les persones responsables.
El consistori no tolera aquests actes de crueltat envers els animals i declara una política de tolerància zero cap al maltractament animal. L’Ajuntament recorda a la població que els gats ferals i les colònies controlades estan protegits per la Llei Estatal de Benestar Animal. L’ús de raticides o altres substàncies tòxiques envers aquests animals pot comportar sancions econòmiques significatives, arribant fins als 200.000 euros, i fins i tot penes de presó.
Es fa una crida a la col·laboració ciutadana per informar sobre qualsevol incident relacionat amb l’enverinament de gats a la Regidoria de Seguretat Ciutadana, al telèfon 972 624 020.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, denúncia, enverinament, gats, menjar, ProGat, societat, successos
Notícia anterior
Per nidificació d’aus, el segon tram de la Via Ferrata de Sant Feliu estarà tallat fins finals de maig
Notícia següent
La 6a fira Indilletres clou amb bona afluència de públic, però menys vendes que l’any passat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes