La 6a fira Indilletres clou amb bona afluència de públic, però menys vendes que l’any passat

La Bisbal d’Empordà.- “Comprar llibres és una mostra d’amor als autors i a les editorials”. Amb aquesta màxima –completament subscrita per l’organització– encetava el cineasta Albert Serra la fira Indilletres d’aquest cap de setmana.

Dues jornades més tard, amb el concert de Xarim Aresté, acabava una 6a edició de la fira de llibres de la Bisbal, que ha clos amb bon balanç, bona afluència de públic però menys venda de llibres.
Segurament, tal com ha passat a la majoria de fires i de llibreries els darrers mesos, l’apujada d’interessos bancaris i la inflació es noten i hi ha hagut menys despesa”, explica l’entitat organitzadora. “També hem de lamentar que de 14 biblioteques que van venir a adquirir llibres el 2022 fent una despesa de 7.000 euros, enguany només n’han vingut 3 invertint 1.500 euros en llibres”, ha afegit l’associació lamentant que “el canvi de sistema de compres a fires, especialment l’increment de burocràcia que representa per als bibliotecaris, ha impedit el bon funcionament d’altres edicions”.
Indilletres, d’altra banda, fa molt bon balanç dels actes organitzats, que han tingut “molt bona rebuda i seguiment entusiasta”. La 6a edició de la fira Indilletres, consolidada com a referent d’editorials independents, ha acollit un total de 46 editorials independents d’arreu dels Països Catalans, dues llibreries bisbalenques, tres biblioteques, una tarda dedicada a Jacint Verdaguer que va incloure l’aclamada preestrena en exclusiva a les comarques gironines del documental Canigó 1883 dirigit per Albert Naudín i una trentena d’activitats programades: debats, conferències, tertúlies, contacontes, teatre, concerts, moltes presentacions de llibres (més d’una vintena) i el lliurament del V Premi Llucieta Canyà de Crítica Literària publicada, que va ser per Gemma Medina per l’article “Saber dir la vivor”, publicat a La Lectora, revista digital de crítica literària, el 3 d’octubre d’enguany sobre la novel·la Et vaig donar els ulls i vas mirar les tenebres d’Irene Solà.
La fira de llibres bisbalenca ha tornat a ubicar-se a l’espai del Pavelló Firal de la Bisbal, que s’ha complementat novament amb la Biblioteca Lluïsa Duran i el Teatre Mundial. Enguany s’ha proposat una programació més desacomplexada que mai amb un ampli ventall d’activitats que transcendeixen estricament la literatura. A més d’acollir una vintena llarga de presentacions de llibres organitzades per algunes de les editorials que participaven a la fira, l’organització ha apostat per propostes d’interès cultural que giraven entorn de la construcció i la història del país i de temes d’actualitat, com ara la creació en el temps de la intel·ligència artificial o un debat sobre els premis literaris en l’ecosistema català.

Tags: balanç, comerç, cultura, editorials, fira, Indilletres, La Bisbal d'Empordà, llibres, societat, vendes
Notícia anterior
Alerta a Begur: s’ha trobat raticida a les menjadores dels gats de carrer
Notícia següent
La capella del Carme de Palamós presenta l’exposició “Joaquim Comes. El color de l’emoció”

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes